21 oktober– Back To The Future Dag | Antillendag

Antillendag?

Op sommige websites zie je staan dat het vandaag (Nederlandse) Antillendag is maar sinds 2010 hielden de Nederlandse Antillen op te bestaan. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat sinds 10 oktober 2010 uit vier landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Bonaire, Sint Eustatius en Saba ( BES landen ) werden Nederlandse gemeenten. Daarom is Antillendag geen officiële feestdag meer en kan deze ook van de agenda af.

Koninkrijksdag in plaats van Antillendag

Aruba en Curaçao hebben Antillendag ingeruild voor Koninkrijksdag en dat wordt op 15 december gevierd. Sint Maarten viert sinds kort op de tweede maandag van oktober Constitution Day en niet Koninkrijksdag op 15 december.

Bonaire wil de officiële vrije dag Koninkrijksdag, die op 15 december valt, inruilen voor 30 april, waarop Dia di Rincon gevierd wordt.

Back To The Future Dag

Weet jij niet wat er bedoeld wordt met Back To The Future ? Kleine uitleg: Back To The Future is een sciencefiction-filmtrilogie van Robert Zemeckis. In deel I ( 1985 ) reist de jonge Marty McFly (Michael J. Fox) per ongeluk terug naar het jaar 1955 met de tijdmachine van Doc Emmett Brown. Deze film was zo’n succes dat in 1989 deel II verscheen en in 1990 deel III.

Succes

Deel I was een megasucces in de USA, buiten de USA werd het wat minder ontvangen maar daarentegen waren deel II en deel III veel succesvoller buiten de USA als in de USA zelf.

Deze drie films hebben de kassa’s flink doen rinkelen, de totaalopbrengst wereldwijd was $ 957.587.347,- (€ 841.982.614,53 ) en dat terwijl de kosten “slechts” $ 99,000,000 (€87.048.225,00) waren.

Back to the Future Part II

In deel II reist de de jonge Marty McFly (Michael J. Fox) samen met zijn vriendin Jennifer ( Elisabeth Shue ) en Doc Emmett Brown ( Christopher Lloyd ) naar het jaar 2015! De dag dat ze aankomen in 2015 is 21 oktober, plaatselijke tijd 04.29 pm. Hun toekomst, ons heden!

In 1989 was 2015 sciencefiction, en zoals in alle goede sciencefiction-films werden er ons in 1989 allerlei futuristische dingen en situaties voorgespiegeld. En hoe leuk is het als achteraf blijkt dat wat eens futuristisch was nu iets van alle dag is.

Futuristisch in 1989 Realiteit in 2015
zwevende skateboard hoverboard bestaat pas net
beeldtelefoon Skype, FaceTime, VideoChat
platte tv-schermen doodnormaal anno 2015
draagbare technologie Google Glass, Smart Watch
drones wordt volop gebruikt
een soort kleine tabletcomputer iPads en andere tablets
levende hologrammen optreden hologramversie Michael Jackson (Whitney Houston in 2016)
betalen met je vingerafdruk Apple Pay
apparaat dat digitale beelden projecteert Microsoft’s hololens doet dat
met je stem lampen aandoen bestaat maar ook spraakgestuurde interfaces zoals Siri

Altijd al in de DeLorean-tijdmachine willen zitten? Of zweven op een HooverBoard? Ga dan naar het techfestival Bright Day op 21 november in Amsterdam. Locatie: Gashouder op het Westergasfabriek-terrein.

Back To The Future Dag; vandaag wordt gevierd dat de toekomstreis van Marty McFly onze tijdlijn kruist.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.