25 september – Dag van de Apothekersassistente | Nationale Koffiedag | Nationale Vitaliteitsweek | Week van het Werkgeluk | Wereld Apothekers Dag | Ataxie Voorlichtingsdag | Droom Dag | Week van de Rechtspraak | Nationale Restaurantweek

Dag van de Apothekersassistente

Tis niet altijd fijn om apothekersassistente te zijn, zeker niet wanneer er een fout is gemaakt (door de specialist of huisarts). De apothekersassistente is degene die de scheldkanonnades over zich heen krijgt. De apothekersassistente mag aan klanten vertellen wanneer ze (door de verzekering opgelegd!) een ander merk medicijn krijgen of moeten bijbetalen. Sta vandaag eens stil bij wat een apothekersassistente soms moet incasseren. Ik zou niet graag in zijn of haar schoenen willen staan.

Nationale Koffiedag

Op de eerste dinsdag in september hebben we Duurzame Dinsdag, op de derde dinsdag in september Prinsjesdag en op de vierde dinsdag in september is het Nationale Koffiedag! Wat een teleurstelling, blijkt deze dag in het leven geroepen te zijn voor ondernemers om elkaar te ontmoeten, te netwerken en ideeën uit te wisselen. Boeien! Ik vier ook gewoon Koffiedag!

Nationale Vitaliteitsweek (24-28 september)

Elk jaar in de laatste volle week van september wordt de Nationale Vitaliteitweek georganiseerd. Een week waarin werknemers worden geïnspireerd en gestimuleerd op het gebied van vitaliteit en werkgeluk. De focus ligt vooral op bewustwording: hoe krijg jij een betere balans tussen inspanning versus ontspanning. Misschien wel door yoga of een stoelmassage, door een wandeling of een mindfulness. De initiatiefnemers van de Nationale Vitaliteitsweek hopen met de vitaliteitsweek mensen uit te dagen om zelf de regie te nemen, om activiteiten te ontdekken, om fysiek en/of mentaal in beweging te blijven opdat je beter in je vel gaat zitten.

De nieuwe schijf van vijf: de vitaliteitsschijf

  1. Vitalogisch (noodzaak en keuzes)
  2. Fysiologisch (lichaam en levensstijl)
  3. Psychologisch (mentale aspect en gedrag)
  4. Ecologisch (samenspel tussen persoon en omgeving)
  5. Filosofisch (het waarom, talenten en drijfveren)

1e editie Week van het Werkgeluk (24-28 september)

De initiators geloven dat werkgeluk hoog op de agenda van organisaties en mensen moet staan en met dit in het achterhoofd kwamen ze eind 2017 met het idee voor de Week van het Werkgeluk. En de initiators Happy Office en WOMEN Inc pakken het groots en internationaal aan, The International Week of Happiness at work is ook gelanceerd. En dat het idee voor deze week internationaal aansloeg kun zien aan de tientallen landen die meedoen.

Welke “week van” en “dag van” staat ook op de agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.