24 september – Dag van de Materiaalman | St. Joost-dag | FietsTelweek | Europese Urologie Week | Wereld Reflexologie Week

Nationale Dag van de Materiaalman

In 2014 riep Sjoerd Mossou 24 september uit tot de Nationale Dag van de Materiaalman. Een hommage aan de materiaalmannen en-vrouwen. Sjoerd heeft volkomen gelijk om een dag in het leven te roepen voor de vaak onzichtbare en onmisbare stille kracht bij een team. Omdat deze kracht zowel een man als een vrouw kan zijn en de naam “materiaalman” overkomt als dat alleen een man materiaalman kan zijn heb ik een pleidooi gehouden om “en Materiaalvrouw” toe te voegen aan de dag. Ik ben echter van gedachte veranderd, wat vind je van: Nationale Dag van de Materiaalbeheerder. Dekt de lading perfect toch, of niet Sjoerd?

Nationale St. Joost-dag

Waarom het volgens Wikipedia vandaag St. Joost-dag is? Joost mag het weten ik kom er niet achter in ieder geval. Wat ik wel kon vinden is dat Sint Joost kan verwijzen naar de heilige Judocus (Joos of Joost), die volgens de overleveringen prins, kluizenaar en pelgrim was.

De feestdag van St. Joost wordt gevierd op 11 juni. Zijn sterfdag (dies natalis) wordt in het plaatsje Saint-Josse gevierd op 13 december. De relieken van den heilige berusten, sedert het verdwijnen van de abdij (1790), in de parochiekerk van Saint-Josse.

Nationale FietsTelweek (België)

Wegens te weinig animo geen Nationale FietsTelweek in Nederland, in Twente wordt wel een FietsTelweek georganiseerd. Bij onze zuiderburen gaat de Nationale FietsTelweek vandaag wel van start en duurt tot en met 30 september. Gedurende deze dagen worden zo veel mogelijk fietsgegevens verzameld zoals hoe de bijna 6.5 miljoen Belgen zich op de fiets verplaatsen, waar en wanneer. En al deze data wordt gebruikt voor het realiseren van een kwalitatieve betere fietsinfrastructuur.

Europese Urologie Week

De urologie week is een initiatief van de European Association of Urology (EAU), een non-profitorganisatie die al bijna 40 jaar medische professionals die werkzaam zijn op het gebied van urologie ondersteunt door middel van wetenschappelijke, professionele, educatieve en bewustmakingsinitiatieven. De Europese Urologie Week is één van die bewustmakingsinitiatieven.

Doel van de week is om informatie over urologische aandoeningen in duidelijke taal te vertellen en om ons aan te moedigen om regelmatig ons lichaam te controleren. Ga bij twijfel altijd naar je arts. Voorkomen is beter dan genezen, toch? Preventie kan levens redden.

Wereld Reflexologie Week

Elk jaar in de laatste volle week van september organiseren wereldwijd voetreflexologen die aangesloten zijn bij de Bond van Europese Reflexologen (BER) acties tijdens World Reflexology Week. Denk hierbij aan gratis kennismakingsbehandelingen. Ook in Nederland staan de voetreflexologen te trappelen om je kennis te laten maken met voetreflexologie. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende reflexologen. Ga er niet op de bonnefooi naar toe, maak van te voren een afspraak.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.