25 mei – Towel Day | Dag van de Vermiste Kinderen | Wereld Afrikadag | Hemelvaartdag | Dweilorkestendag | Keidagen | Sleepbootdagen | Stoomtreindag | Polderdag | Tong Tong Fair

Towel Day

Towel Day (handdoekdag) is een herdenkingsdag voor de schrijver Douglas Adams, auteur van de komische scifi-epos “The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy”. Douglas Adams vond dat de handdoek (towel) vanwege zijn multifunctionaliteit een noodzakelijk item is dat iedere lifter in het melkwegstelsel bij zich moet hebben. En daarom sjouwen de fans als eerbetoon de hele dag een handdoek met zich mee.

Towel Day vieren in Nederland

Als je denkt dat er maar een handjevol fans Towel Day vieren dan kom je bedrogen uit. Van België tot Zweden, wereldwijd zie je mensen een handdoek met zich meedragen. Geloof je me niet? Klik hier voor een activiteiten overzicht. Ook in Nederland worden activiteiten georganiseerd; in Nijmegen kun je in café Brebl terecht en in Rotterdam in Café Pardoen.

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

Door de inspanningen van het International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC), Missing Children Europe en de Europese Commissie werd in 2001 25 mei voor het eerst officieel erkend als International Missing Children’s Day (IMCD). Het hoofddoel van de International Missing Children’s Day is om te denken aan de kinderen die nog steeds vermist zijn en tevens een boodschap van hoop te verspreiden.

International Missing Children’s Day is een herdenkingsdag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij alle kinderen die na een vermissing of ontvoering weer zijn teruggevonden, maar het is ook een dag voor de nog steeds vermiste en ontvoerde kinderen. Het symbool voor deze dag is het Vergeet-mij-nietje.

Wereld Afrikadag

Op Wereld Afrikadag wordt wereldwijd de Afrikaanse eenheid en de oprichting van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (de voorloper van de Afrikaanse Unie) uit 1963 gevierd en herdacht. Veel Afrikaanse landen vieren hun zwaar bevochten vrijheid uit de handen van de Europese koloniale machten. Tevens biedt Afrikadag de mogelijkheid om de verworvenheden van de volkeren en regeringen van Afrika te erkennen.

Wat is er nog meer te doen vandaag?

Ontzettend veel festivals en evenementen worden tijdens Hemelvaartdag en de dagen er na georganiseerd. Van fietstochten tot jaarmarkten, van braderieën tot pretparken het worden een paar fantastische dagen. Een paar evenementen die een “dag van” zijn heb ik geselecteerd:

Voor christenen betekent Hemelvaartdag meer dan een dagje vrij. Klik op hemelvaartsdag.nl voor meer info.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.