afbeelding versterkt de grote rekendag

24 maart – De Grote Rekendag | Nationale Dag van de Muziek | Internationale Dag van de Dwarsdenkers | Wereld Tuberculose Dag | Internationale dag voor het Recht op de Waarheid over Grove Schendingen van de Mensenrechten en voor de Waardigheid van Slachtoffers | Europese Dag van het Ambachtelijk IJs | Dag van het Veilige Magazijn | Bewust Veilig Dag

De Grote Rekendag

De Grote Rekendag is voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Kinderen uit groep 1 t/m groep 8 worden met allerlei activiteiten gestimuleerd om onderzoekend te leren rekenen. Dit gebeurt niet enkel door middel van simpel delen en vermenigvuldigen. De Grote Rekendag is een dag waarop alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen de kans krijgen met uitdagende opdrachten aan de slag te gaan. Vanwege covid-19 zijn er dit jaar twee data gepland voor de Grote Rekendag. De volgende is 23 juni. Thema De Grote Rekendag 2021: Op rekenreis!

Nationale Dag van de Muziek

De Nationale Dag van de Muziek (NdvdM) moet je niet verwarren met de Dag van de Muziek (6 juni 2020). De Dag van de Muziek is een Europees getinte dag terwijl de Nationale Dag van de Muziek een Nederlands feestje is. Initiator van NdvdM is de zangeres Marjolijn Peper. Zij lanceerde op 24 maart 2017 voor de eerste keer Nationale Dag van de Muziek. Het Carillon, bespeeld door Beiaardier Malgosia Fiebig, speelde het lied De Muziek die geef je door (compositie Mike del Ferro op tekst van Vincent Bijlo). Initiatiefneemster zangeres Marjolijn Peper heeft een droom. Zij droomt van een dag dat alle mensen in Nederland muziek maken; samen of alleen, vocaal of instrumentaal, amateur of professional. NDvdM heeft als thema “Verbinding door Muziek”.

Gelukkig kan je deze dag vieren vanuit je woonkamer en je optreden live streamen op Facebook. Alle informatie over de Nationale Dag van de Muziek en hoe je kunt meedoen kun je hier vinden. Maak van de noot een deugd!

Waarom Nationale Dag van de Muziek?

Marjolijn Peper vertelt: omdat muziek ons verbindt. Omdat we muziek allemaal verstaan: welke taal we ook spreken, uit welk land we ook komen, welke huidskleur we ook hebben, hoeveel geld we ook verdienen, hoe jong of oud we ook zijn, muziek zorgt voor troost, zet boosheid om in liefde. De eenzame wordt opgenomen in de gemeenschappelijke vreugde die muziek veroorzaakt. Een vreugde die ervoor zorgt dat angsten even verdwijnen, en dat de drukte van de dag voor even het gewicht verliest. Van zo’n dag droom ik elke nacht.

Internationale dag van de Dwarsdenkers

Het is vandaag International Day for Achievers. En op International Day for Achievers bejubelen we wereldwijd de dwarsdenkers onder ons. Dwarsdenkers vind je overal. Het kunnen wetenschappers, leraren, artsen, ingenieurs, maatschappelijk werkers of studenten zijn. Het zijn mensen die met grote vastberadenheid hun doelen bereiken, ongeacht hun leeftijd, geslacht, opleiding, ras of afkomst. Dwarsdenkers zijn de uitvinders, de niet in de paslopers, de visionairs. Zij zijn de mensen die met hun positieve geest een inspiratiebron zijn voor de jeugd.

Nog 5 dagen waarvan 2 een andere invulling hebben gekregen

 

Deel dit bericht