23 juni – Topless dag | Dag van Overprikkeling | Olympische Dag | Dag van de Mantelzorg (België) | Dag voor de Openbare Diensten | Weduwendag

Nationale Topless dag

Mocht jij je afvragen of ik mee doe aan de recordpoging zoveel mogelijk topless zonnende vrouwen op het strand van Noordwijk aan Zee. Dan is het antwoord nee! Of ik preuts ben? Ja zeker! Zelfs naakt slapen zal ik niet doen ook al zeggen deskundigen dat het gezond is. Topless zonnen…tja, wie heeft dat niet gedaan tijdens de hoogtij dagen van topless zonnen? Ook ik zei de gek maar ik vond dat zo niet leuk, voelde me daar zo opgelaten bij. Dat zelfde gevoel ervoer ik ook tijdens mijn sauna bezoeken. Ik denk dat ik voor een relaxter leven beter mijn kleren, badpak of pyjama kan aanhouden.

Laat zien dat je mee doet aan #toplessdag

Oh ja, bijna vergeten te vermelden. Je hoeft niet speciaal naar Noordwijk aan Zee te gaan om mee te doen, meedoen aan de recordpoging kan overal. De organisator BlootGewoon! telt ook de aanmeldingen die binnenkomen voor het Facebook Event mee. Laat op social media via #toplessdag weten dat je meedoet en maak kans op een BlootGewoon! hamamdoek of twee entreekaartjes voor het BlootGewoon! Festival. Ben trouwens benieuwd hoeveel topless foto’s er worden verwijderd op Facebook, Instagram en Twitter. Maak ze gek. 😉

De tekening gebruikt in de banner is afkomstig van BlootGewoon!

Internationale Dag van Overprikkeling bij hersenletsel

De Dag van Overprikkeling is in het leven geroepen door hersenletsel-uitleg.nl om meer bewustwording en kennis over overprikkeling als gevolg van hersenletsel te realiseren. Het thema van deze 3e editie is “Begrip begint bij erkenning”. Begrip en erkenning zul je pas krijgen als er meer over overprikkeling bij hersenletsel bij de mensen bekend is.

Mij klinkt overprikkeling zeer bekend in de oren. Tijdens de eerste jaren van mijn ziek zijn had ik daar extreem veel last van. Lezen ging niet, computeren ging niet, in de auto rijden als bestuurder of als bijrijder ging niet, naar verjaardagen gaan of überhaupt samen zijn met veel mensen ging niet. Het verwerken van externe prikkels was in het begin bijna niet te doen en dodelijk vermoeiend. Vooral lawaai, flitsen, snel voortbewegen, het filteren en concentreren brachten mij in de problemen. Maar gelukkig kreeg ik door de jaren heen er steeds meer grip op, ik ging er aanwennen. Helaas zijn er genoeg mensen die in een sociaal isolement belanden doordat ze door deze overprikkeling niet of niet meer volledig deel kunnen nemen aan het gezins-, werk- en sociale leven.

Olympische Dag

Sinds 1948 wordt op 23 juni Olympic Day gevierd. Een dag waar eerst maar 9 landen aan meededen is nu uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waar 160 landen aan meedoen. Olympic Day is ontstaan als een feestdag ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen die op 23 juni 1894 werd ingesteld. Wereldwijd nemen honderdduizenden mensen van jong tot oud deel aan diverse educatieve en sportieve activiteiten waarbij de Olympische waarden: Excelleren, Respect en Vriendschap centraal staan.

NOC*NSF neemt ook dit jaar actief deel aan de wereldwijde viering van Olympic Day. Vanaf maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 van alle scholen meedoen tijdens de themaweek Olympic!

Vandaag staan ook deze dagen in de agenda genoteerd:

Deel dit bericht