22 juni – Smurfen dag | Tuinwerken-bij-de-buren Dag | Dag van de Kampvuurmuzikant | Regenwoud dag | Internationale Dag van de Chocolade Eclairs | Ambrosia Dag

Wereld Smurfen Dag

Het is traditie geworden dat de zaterdag die het dichtst bij 25 juni ligt wordt gereserveerd voor Global Smurfs Day. Waarom? Omdat dat op die dag Peyo werd geboren. Dat was het pseudoniem van de Belgische striptekenaar, scenarioschrijver en geestelijke vader van de Smurfen (1958), Pierre Culliford. De reden om Wereld Smurfen Dag te organiseren was om de release van de film “The Smurfs” (2011) extra aandacht te geven. Dat lukte prima! Wereldwijd gingen mensen verkleed en geschminkt als smurf de straat op.

3e editie Bluedwarfs fair Leerdam

Een van de grootste gratis toegankelijke smurfenbeurzen ter wereld wordt morgen in Leerdam gehouden. Deze smurfenbeurs wordt georganiseerd door Bluedwarfs.com in samenwerking met The Dutch Smurf Collectors Club. Er is voor meer dan aan 100 meter smurfen merchandise te koop: variërend van goedkoop tot peperduur en alles wat daar tussen in ligt natuurlijk Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het ligt er; van pluche tot pvc.

Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag

Erger jij je soms ook aan het onkruid wat kniehoog in de voortuin van de buren staat? Grijp dan tijdens de Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag je kans. Bel aan en ga lekker samen aan de slag, want soms weet je niet waar of hoe je moet beginnen en kan de helpende hand van de buren net genoeg zijn om je over de (onkruid wieden) drempel heen helpen. Misschien heeft de Nationale Tuinwerken-bij-de-buren Dag niet echt een officiële “Nationale” status misschien ook wel, maar goed een kniesoor die daar op let en wat niet is kan nog komen, ja toch?

En na het gezellig samen in de tuinwerken kun je naar Dag van de Kampvuurmuzikant. Goed idee toch?

Wereld Regenwoud dag

Als je je afvraagt waarom Rainforest Partnership het nodig vindt om World Rainforest Day te organiseren dan ik je vertellen dat zij het regenwoud een warm hart toedragen. Want zij beseffen hoe belangrijk de regenwouden in de ecosystemen zijn voor het leven op onze planeet.

Dag van de Chocolade Eclairs

Wat is een “eclaire”? Een eclaire is een zacht langwerpig gebakje gemaakt van zoet soezendeeg met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje, Vaak wordt banketbakkersroom als vulling gebruikt en soms slagroom of crema catalana (Spaans of Catalaans voor “Catalaanse room”). Wil je het speciaal maken dan kun je de room eerst nog op smaak brengen met koffie, kastanjes, fruit of rum. Maar eclairs met foie gras en vijgenjam of geitenkaaspesto, dat gaat me net weer iets te ver.

Over de herkomst en bedenker van de eclairs zijn de meningen verdeeld, de één zegt dat de eclairs uit de achttiende eeuw stamt, de ander zegt rond de negentiende eeuw. Sommige weten met zekerheid te zeggen dat het in Frankrijk is ontstaan, andere twijfelen daarover. Als bedenker wordt het meest Marie-Antoine Carème genoemd, de “koning der koks en kok der koningen”. Hij wordt door vele gezien als de grondlegger van de klassieke Franse keuken. Wist je dat het woord eclaire “bliksemschicht” in het Frans betekent?

Internationale Ambrosia Dag

Het doel van Ambrosia Dag is mensen te informeren over de problemen die deze plant veroorzaakt en over wat je kunt doen om verdere verspreiding te voorkomen en bestaande populaties te verminderen. Wat voor soort plant is de ambrosia? Ambrosia wordt ook wel hooikoortsplant genoemd, omdat hij tijdens de bloei grote hoeveelheden pollen produceert die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van de plant.

Deel dit bericht