doel van afbeelding is ondersteunen nationale koffiedag

22 september – Nationale Koffiedag | Nationale Buitenlesdag | Dag van de Apothekersassistent(e) | Nationale Telewerkdag (BE) | DigiDinsdag | Dag van de Thuiszorg | Vergankelijkheidsdag | Wereld Autovrije Dag | Wereld CML Dag | Wereld Neushoorndag | Internationale Hobbit Dag | Dag van het Werkpaard

Nationale Koffiedag

Op de eerste dinsdag in september valt Duurzame Dinsdag, de derde dinsdag in september is gereserveerd voor Prinsjesdag. En sinds 2016 wordt door een specialist in koffie en koffieautomaten op de vierde dinsdag in september de Nationale Koffiedag georganiseerd. Blijft de tweede dinsdag in september open, wie vult dit gat? Waarom Nationale Koffiedag op de 4e dinsdag in september?

Wie lust er een kop?

Het idee er achter is om juist een week na Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen ondernemers de gelegenheid te bieden om met elkaar van gedachten te wisselen over de plannen van Prinsjesdag. Natuurlijk onder het genot van een bakkie leut. Wat teleurstellend zeg dat de Nationale Koffiedag alleen bedoeld is voor ondernemers. Boeien! Ik vier ook gewoon Koffiedag! ♫ ♫ Koffie, koffie, lekker bakkie koffie, Jongens wie lust er een kop?♫ ♫

Nationale Buitenlesdag

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN natuur educatie. Is buitenles krijgen wel goed? Ja zeker! Buiten dat het leuk is laten de kinderen over de gehele linie betere leerprestaties zien en vinden ze het fijn dat ze meer kunnen bewegen. Het is een misvatting als je denkt dat de Nationale Buitenlesdag alleen voor het basisonderwijs is. Ook middelbare scholen kunnen meedoen. De middelbare scholieren hebben laten weten dat ze liever buiten les hebben. IVN en Jantje Beton hebben samen met leerkrachten kant-en-klare buitenlessen ontwikkeld die passen bij de Duurzame Bosatlas welke afgelopen oktober is uitgegeven voor het voortgezet onderwijs.

Dit jaar doen bijna 4.000 scholen mee aan de Nationale Buitenlesdag. Weer een stijging van het aantal deelnemende scholen; ten opzichte van vorig jaar ongeveer 1.400 scholen.

Dag van de Apothekersassistent(e)

Tis niet altijd fijn om apothekersassistent(e) te zijn. Zeker niet wanneer er een fout is gemaakt (door de specialist of huisarts). De apothekersassistente is degene die de scheldkanonnades over zich heen krijgt. De apothekersassistente mag aan klanten vertellen wanneer ze (door de verzekering opgelegd!) een ander merk medicijn krijgen of moeten bijbetalen. Sta vandaag eens stil bij wat een apothekersassistent(e) soms moet incasseren. Ik zou niet graag in zijn of haar schoenen willen staan.

Doe eens lief!

De Dag van de Apothekersassistent(e) wordt breed omarmd door de commercie. Maar weet je waar het omdraait? Een stukje waardering en bovenal respect. Herinner je de campagne #Doeslief nog? Dat dus, doe gewoon eens lief tegen de apothekersassistenten. Weet je, ik durf een stapje verder te gaan. Does lief tegen iedereen, scheelt een hoop frustraties.

Nationale Telewerkdag (BE)

Bij onze Zuiderburen staat de Nationale Telewerkdag voor vandaag op de agenda. Een dag die wij in Nederland niet kennen. Maar door de Covid-19-pandemie hebben ontzettend veel mensen, sommige zonder dat ze het wisten, al aan het fenomeen telewerken gesnoven. Want net zoals in Nederland is in België tijdens de coronacrisis thuiswerken de norm. Niet iedereen zal bekend zijn met het begrip telewerken. Of het verschil tussen thuiswerken en telewerken.

Bij telewerken werk je op afstand. Dus op een andere locatie dan de hoofdvestiging van de werkgever. Dit kan thuis zijn, in een satellietkantoor, in een coworking space, onderweg (openbaar vervoer) of op een andere plaats. En dat is meteen het verschil tussen de twee. Thuiswerken doe je alleen maar thuis.

Deze inter- en nationale dagen zijn eveneens vandaag:

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht