afbeelding versterkt wereld champagne dag

22 oktober – Wereld Champagne Dag | CAPS LOCK DAY | Dag van de Webshop (BE) | Dag van de Jeugdbeweging (BE) | Wereldstotterdag | Dag van de Noot | Clean Up the Earth Day | Wereld Energie Dag

12e editie Wereld Champagne Dag

Wereld Champagne Dag is in 2009 in de VS op initiatief van de Californische blogger Chris Oggenfuss ontstaan. Hij wil met Champagne Dag de koning onder de wijnen eren. Wereld Champagne Dag (World Champagne Day) is uitgegroeid tot hét universele evenement voor champagneliefhebbers.

Valt Wereld Champagne Dag altijd op 22 oktober?

Het antwoord op deze vraag moet ik ontkennend beantwoorden. Deze dag wordt altijd op de 4e vrijdag van oktober gevierd. Om deel te nemen heb je alleen een fles van het goddelijke vocht, een paar fluiten en je smartphone nodig. Champagne Dag kun je op velen manieren vieren, lekker alleen of je kunt deelnemen aan een champagne-evenement in een restaurant met goede vrienden, families of collega’s, of deel gewoon een glas champagne met degene van wie je houdt.

De organisatoren van Wereld Champagne Dag vinden het leuk als jij je champagnemomentje deelt met de social media wereld. Gebruik hiervoor hashtag #ChampagneDay. Vergeet niet om #ChampagneDay te taggen in al je berichten, dan worden ze op champagneday.champagne.fr gedeeld.

VANDAAG IS INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY!

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebruiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als 28 juni wordt gevierd. Je zult het vandaag wel merken op social media.

Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Een reactie die je dan ook vaak leest als iemand bijvoorbeeld een tweet in alleen maar hoofdletters opstelt: “je hoeft niet zo te schreeuwen hoor”.

Uitroeptekens!!!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik weleens woorden probeer te benadrukken door ze in hoofdletters te zetten en dat dan niet als een woord uitschreeuwen bedoel maar hooguit uitspreken met een kleine stemverheffing. Weet je waar ik me eigenlijk nog meer aan erger? Dat is om achter elke zin een tig-aantal uitroeptekens te zetten. Is één niet genoeg? Ben je bang dat je over het hoofd gezien wordt? Of wil je hiermee benadrukken dat wat jij schrijft o zo enorm belangrijk is? Tja…… misschien dat het tijd wordt voor een INTERNATIONAL EXCLAMATION MARKS DAY!!!!!!

Onderstaande dagen krijgen misschien volgend jaar een podium

Deel dit bericht