22 augustus – Wees een Engel Dag | Dag voor Slachtoffers van Geweld op Basis van Religie

Nationale Wees een Engel Dag

Oftewel in het Engels: Be An Angel Day! Deze dag werd in 1993 opgericht door Jayne Howard Feldman. Doel van Wees een Engel Dag is mensen aan te sporen om even uit hun cocoon te stappen en iemand belangeloos helpen. Gewoon uit medemenselijkheid en vriendelijkheid. Om het even wat: je kan het grasmaaien bij de buren, een zwerver een kop koffie aanbieden, een e-mail sturen naar een uit het oog verloren vriend(in), een goed doel sponsoren. Het gaat er op Wees een Engel Dag om dat je voor één dag een barmhartige engel bent. Mag natuurlijk ook vaker hé.

Leuk feitje: het woord “engel” komt van het Oudgriekse woord ággelos (Hebreeuws: מלאך; mal’ach, Arabisch: ملاك; malak, Latijn: angelus) wat boodschapper (van God) betekent. Een engel beperkt zich niet tot één godsdienst: hij/zij komt voor in het christendom, de islam, het jodendom en zoroastrisme.

Wie is Jayne Howard Feldman?

Jayne Howard Feldman is een interreligieuze predikant, Reiki Master, levenscoach en curator van Angel Heights Healing Arts Center. Buiten dat zij de inspirator is voor Be an Angel Day en Inspire Your Hart With the Arts Day (gevierd op 31 januari) is Jayne Howard Feldman ook de auteur van Commune With the Angels, Driving Under the Influence of Angels en Angels by My Side. Zoals je al zult vermoeden gaan deze boeken over engelen en wel haar ervaringen met engelen.Wil je een één op één met Jayne, ook dat is mogelijk. Klik hier voor haar website.

Wees een engel, steun *Team Gina*

*Team Gina* neemt voor de derde keer deel aan de MS Motion sponsorloop. Dit jaar zal het ook de laatste keer zijn dat ik (MS-patiënte sinds 2003 en vrouw achter dagenvanhetjaar.nl) mij hier lijfelijk voor inzet. Door nog andere medische uitdagingen merk ik dat het allemaal een beetje te veel wordt. Vandaar mijn besluit om voor de laatste keer zelf (gedeeltelijk) mee te lopen met de 10 kilometer. MS Motion is een sponsorloop waarbij geld opgehaald wordt voor de nog steeds ongeneeslijke ziekte MS.

Word een engel voor *Team Gina*

Op 29 september begin ik samen met mijn teamleden rond 11.45 aan de 10 kilometer sponsorwandeling (locatie: Park Vliegbasis Soesterberg). En wat zou het geweldig zijn als we in mijn laatste jaar ons streefbedrag van € 1.500,- ook daadwerkelijk gaan ophalen. Ook al is € 1.500 maar een druppel op de gloeiende plaat, meer geld voor meer onderzoek is hard nodig. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar zo’n 800 mensen bij. Maak meer onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte MS mogelijk en wordt een engel voor *Team Gina*.

Dag voor Slachtoffers van Geweld op Basis van Religie

Dit jaar wordt voor de eerste keer de International Day Commemorating the Victims of Acts of Violence Based on Religion or Belief gehouden. Deze dag komt niet uit de lucht vallen. Zij is door de Algemene Vergadering van de VN voorgesteld om de voortdurende toenemende golf van terroristische aanslagen, intolerantie en geweld tegen individuen, waaronder personen die tot religieuze minderheden, onder de aandacht te brengen. En dat allemaal uit naam van de Heer of Allah of hoe hij/zij ook mag heten.

Waarom deze internationale herdenkingsdag?

De lidstaten willen met deze dag ondubbelzinnig duidelijk maken dat zij alle daden, methoden en praktijken van terrorisme en gewelddadig extremisme dat lijdt tot terreurdaden in al zijn vormen en uitingen, van geen enkele land tolereren. Door het uitroepen van deze internationale herdenkingsdag herinnert de Algemene Vergadering de lidstaten eraan dat het beschermen en bevorderen van de mensenrechten hun eerste verantwoordelijkheid is. Inclusief de mensenrechten van personen die tot religieuze minderheden behoren, inclusief hun recht om hun godsdienst of overtuiging vrijelijk uit te oefenen.

Deel dit bericht