21 oktober – Museumnacht Den Haag| Dutch Design Week | Wereld voorkom Jodiumtekort Dag | Wereld Speelgoedcamera Dag

Museumnacht Den Haag

Ben je een liefhebber van cultuur? Dan kom jij vanavond tijdens Museumnacht Den Haag zeker aan je trekken. Van 20.00 tot 01.00 zetten meer dan 35 culturele instellingen hun deuren voor jou open. Klik hier voor een overzicht van Museumnacht Den Haag. Toch meer zin in een feestje? Bezoek dan de afterparty in het Paard van Troje.

Dutch Design Week

De 16e editie van Dutch Desgin Week gaat vandaag van start en heeft als thema “Stretch”.  DDW wordt gezien als het grootste designevenement van Noord-Europa. Meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland zullen zich vergapen aan het werk van ruim 2.500 ontwerpers verspreid over zo’n honderd locaties in Eindhoven. Maar dat is niet alles; er zijn tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Kom je van 21 oktober tot en met 29 oktober verwonderen, verbazen en vergapen. Ik  zeg: kom naar Eindhoven!

Waarom “Stretch”?

De DDW verklaart het thema: “Stretch” is de essentie van design. Door de geest te stretchen ontstaat ruimte om te innoveren. Om te veranderen van richting, van werkwijze, van omgeving en van visie op de wereld. Om over grenzen heen te gaan en de nieuwe standaard te definiëren.

Wereld voorkom Jodiumtekort Dag

Het doel van Global Iodine Deficiency Disorders (IDD) Prevention Day of Wereld voorkom Jodiumtekort Dag is het belang van jodium en de gevolgen van een tekort aan jodium benadrukken.

Bij een tekort aan jodium is er een onder andere een verminderde schildklierhormoonproductie en schildklierfunctie waardoor de schildklier trager kan gaan werken en opzwellen (krop). Jodium is erg belangrijk voor een normale groei en ontwikkeling van het kind en voor een goede stofwisseling.

Helpt een jodiumpil?

Bij een kernramp komt onder meer radioactief jodium in de lucht. Wanneer je radioactief jodium inademt, wordt het opgenomen in de schildklier. Om opname van radioactief jodium door de schildklier te blokkeren worden er dit jaar in bepaalde gebieden van Nederland gratis jodiumtabletten uitgedeeld. Dit jodiumtablet zorgt er voor dat er in de schildklier geen plek meer is voor radioactief jodium waardoor je het na een aantal uren weer uit plast.

Helpt het slikken van een jodiumpil? Ja, wel tegen een verhoogde kans op schildklierkanker. Geeft een jodiumpil valse hoop? Ja, want een jodiumpil helpt slechts tegen één soort straling. Helaas komen bij een kernramp tientallen soorten straling voor die weer voor andere ziekten zorgen.

Wereld Speelgoedcamera Dag

Vandaag is het Wereld Speelgoedcamera Dag! Ja je leest het goed, het is Speelgoedcamera Dag. Snor die lang vergeten Fred Flinstone speelgoedcamera op en leef je uit! Moet je nog wel een fotorolletje hebben want digitaal genomen foto’s tellen niet mee, aldus admin Axle op Flickr.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.