22 oktober – Dag van het Ploegpaard | Lili Marleen Dag | Schoonmoederdag | Wereldstotterdag | INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG

Dag van het Ploegpaard

Op de Noordes in het Drentse museumdorp Orvelte zullen vandaag op Dag van het Ploegpaard tientallen deelnemers uit binnen- en buitenland strijden om de wisselbeker voor beste ploeger. Maar er wordt op Dag van de Ploegpaard niet alleen gestreden voor de wisselbeker, er zijn demonstraties en wedstrijden en op de Brink is een kleine markt met ondere andere streekproducten en oude ambachten. Voor meer informatie en het laatste nieuws ga naar orveltepoort.nl.

Lili Marleen Dag

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum brengt vandaag een ode aan de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog: Lili Marleen. Je kunt vanmiddag (van 12.00-17.00 uur) een doorlopend programma bijwonen met een publiekslezing gegeven door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire en live muziek door Majorie Scholtz. Zij brengt onder meer een vertolking van het legendarische lied.

Duitsers én geallieerden adoreerde Lili Marleen

Lili Marleen is méér dan een soldatenlied over afscheid en een onzekere thuiskomst. Het oorspronkelijk Duitse lied was populair onder zowel Duitse als geallieerde troepen. Het lied verwoordde de menselijke gevoelens in oorlogstijd treffend: de scheiding van geliefden, heimwee, eenzaamheid en angst voor de dood. De uitwerking ervan reikt tot ver na de oorlog

Wanneer gaan wij Schoonmoederdag vieren?

In Nederland nog niet echt bekend; in Amerika daarentegen vieren ze sinds 2002 deze dag op de vierde zondag in oktober. Wie deze dag bedacht heeft is onbekend, hoogstwaarschijnlijk door bloemenzaken en/of wenskaartenbedrijven, maar dat neemt niet weg dat schoonmoeder ook een eigen dag verdient. Want laten we eerlijk zijn, niet ieder schoonmoeder is een Cruella de Vil.

Ook al hebben schoonmoeders een slechte naam, verdienen ze de reputatie wel die zij hebben? Zijn ze echt zo bemoeiziek, die betweterige manipulatieve loeders? Zo’n 75% van de vrouwen vindt dat echt. Maar wat ik shockerende vind is dat 1 op 6 mannen hun schoonmoeder aantrekkelijker vindt dan de eigen vrouw. En houd je vast…..ruim 6 op de 10 mannen voelt zich seksueel aangetrokken tot hun schoonmoeder en een kwart daarvan heeft meerdere keren geflirt met de schoonmoeder. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd hebt!

Wereldstotterdag

Sinds 1998 wordt jaarlijks op 22 oktober de International Stuttering Awareness Day (ISAD) georganiseerd. Dit jaar staat de internationale dag in het teken van vroegtijdige onderkenning van stotteren bij (heel) jonge kinderen. Een vroegtijdige signalering en behandeling van spraakproblemen kan veel problemen op latere leeftijd voorkomen. De boodschap van deze dag is: wacht niet af, doe er wat aan! De basisschoolkinderen die stotteren staan dit jaar centraal bij de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS). Meer informatie over Wereldstotterdag vind je op stotteren.nl.

JAHOEEE! HET IS INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG!

Huh? Dat was toch 28 juni? Ja, klopt toen was het ook INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG maar de CAPSLOCKDAG van vandaag is de oudste en meest bekende. Dus houd je niet in, gebruik de CAPSLOCK naar hartenlust, het mag want het wordt vandaag niet gezien als onbeleefd of als “schreeuwen”. En nu maar hopen dat de “CapsCop” een snipperdag heeft genomen. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.