21 oktober – Dag van de Nacho | Back to the Future Dag | Dag ter voorkoming van Jodiumtekort | Week van de Kroket | Week van het Donorregister

Internationale Dag van de Nacho

Hoe we Dag van de Nacho vieren is niet moeilijk te raden. Of we eten nacho’s als hoofdgerecht of we eten vanavond nacho als snack. Het water loopt me in de mond als ik denk aan die overheerlijke knapperige tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas heel veel kaas. Je kunt er natuurlijk gewoon heerlijk op los combineren met allerlei ingrediënten zoals ui, olijven, chorizo, mais, gehakt en bonen. En als je vandaag je tanden zet in een nacho, denk dan even aan Ignacio “Nacho” Anaya. Hij d in 1943 de “nacho”.

Back to the Future Dag

Back To The Future is een sciencefiction-filmtrilogie van Robert Zemeckis. In deel I (1985 ) reist de jonge Marty McFly (Michael J. Fox) per ongeluk terug naar het jaar 1955 met de tijdmachine van Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd). In 1989 volgt deel II en in 1990 deel III. Het is dus 30 jaar geleden dat deel II in de bioscoop verscheen.

En nu heb ik me toch nieuws! Volgend jaar februari gaat de Back To The Future musical in het Manchester Opera House in première. Olly Dobson speelt Marty McFly en Dr. Emmett Brown wordt gespeeld door Roger Bart. Je zult in de musical onder andere oude en nieuwe Back To The Future liedjes horen:

Werelddag ter voorkoming van Jodiumtekort

Het doel van Global Iodine Deficiency Disorders Prevention Day of Wereld Jodiumtekort Dag is het belang van jodium en de gevolgen van een tekort aan jodium benadrukken. Jodium is van belang voor een normale groei en ontwikkeling en voor een goede stofwisseling. Bij een tekort aan jodium kan de schildklier trager gaan werken en opzwellen (krop). Een jodiumtekort komt alleen voor als iemand weinig of geen brood eet, ongejodeerd of biologisch brood eet en ook geen gejodeerd keukenzout gebruikt.

Week van de Kroket

De Week van de Kroket leeft niet meer zo, de Nationale Krokettendag heeft het snackstokje overgenomen. Maar die-hard friterie Tuutsje vaan Teunsje uit Maastricht viert als vanouds Week van de Kroket. Tijdens deze week zijn de ambachtelijke Kroketten van Tuutsje vaan Teunsje goedkoper dan normaal. Jammer dat ik niet in Maastricht woon.

Week van het Donorregister

De focus ligt in Week van het Donorregister op de aankomende veranderingen van het Donorregister. Je ziet op tv regelmatig al spotjes voorbijkomen over de nieuwe donorwet. Even in het kort: als je na 1 juli 2020 nog niet in het donorregister hebt aangegeven of je bezwaar hebt tegen orgaan- en/of weefseldonatie dan krijg je na 6 weken een herinneringsbrief.

Vul je dan nog steeds niets in dan wordt je geregistreerd als een persoon die géén bezwaar heeft tegen orgaan- en/of weefseldonatie. Klik hier voor meer informatie. Het lijkt nog de ver-van-mijn-bed-show maar voor je het weet is het al zo ver. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen!

Deel dit bericht