15 december – Naturalisatiedag | Koninkrijksdag

Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad, met instemming van de Tweede Kamer,dat er een naturalisatiedag moest komen. Dit was een voorstel van toenmalige minister van integratiezaken Rita Verdonk. De naturalisatiedag wordt jaarlijks in Nederland op Koninkrijksdag gehouden.

Naturalisatiedag

Wat gebeurt er op deze dag? Op naturalisatiedag krijgen buitenlanders te horen of ze het Nederlandschap verkrijgen, ze moeten er wel bij aanwezig zijn anders gaat het feestje niet door.

Rita Verdonk, wie kent haar nog?

Zij richtte in oktober 2007 Trots Op Nederland op omdat ze in september 2007 uit de VVD fractie werd geknikkerd nadat zij kritiek uitte op de koers van de VVD. Toenmalig fractieleider Mark Rutte pikte dat niet en zette haar uit de fractie. Zij nam op 19 november 2011 afscheid als voorzitter van de partij. En wat ze nu doet? Joost mag het weten.

Koninkrijksdag

Vanavond wordt het Koninkrijksconcert in de Meervaart te Amsterdam gegeven, de Koning is hierbij aanwezig. Dit jaar voor de negende keer, dit concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het concert staat in het teken van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, dat op 15 december 1954 in de Ridderzaal in Den Haag werd ondertekend door Koningin Juliana.  
Het thema is Harmonie; artiesten uit verschillende delen van het Koninkrijk geven invulling aan het thema met zang, muziek en dans.

Daarom mag Max natuurlijk niet mee. Die steelt de show met haar swingende schoudervullingen en heupwiegende bewegingen, want stil zitten bij de muziek van de BES eilanden, dat zal ze niet kunnen. Nu komt het op de muzikaliteit neer van Lex. Oei oei oei

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.