21 april – Secretaressedag | Fryske twitterdei | Dag van de Duitse taal | Dag van de Slager | Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie

Secretaressedag

Secretaressedag? Wat een stigmatiserende naam voor een beroep dat zowel door mannen als door vrouwen wordt beoefend. Wat dat betreft zijn ze in de Verenigde Staten meer vooruitstrevend als hier in Nederland. Daar is “Secretaries Day” (Secretaressedag) inmiddels omgedoopt tot “Administrative Professionals’ Day”. En dat is logisch, zou Johan Cruijff gezegd hebben.

Het wordt tijd dat we in Nederland de naam van Secretaressedag gaan veranderen. Wat dacht je van “Secretariaatsmedewerkerdag” of heel kort de “Nationale PA-dag” ? (PA=persoonlijk assistent)
Ik wacht eigenlijk op de eerste mannen actiegroep die zich hier sterk voor gaat maken.

Fryske twitterdei (Friese Twitterdag)

Bijzonder dit jaar is het internationale tintje wat aan de Friese Twitterdag wordt geplakt. Er zijn organisaties uit onder andere Baskenland, Ierland en Cornwall benaderd om van 21 april een internationale dag te maken die “This is my language” heet. Een dag waarop men het bestaan én het stimuleren van talen viert die nog maar door weinige wordt gesproken.

Als je mee wilt doen aan deze actie en aan Friese Twitterdag gebruik dan de hashtag #Frysk en de hashtag #TIML2016!

Dag van de Duitse taal: Mach mit!

Je kunt er vandaag echt niet om heen, het is de Dag van de Duitse taal. Overal zie je berichten verschijnen over hoe belangrijk het is dat je de Duitse taal machtig bent maar tegelijkertijd lees je ook dat er middelbare scholen in Nederland zijn waar geen Duitse les meer gegeven wordt!

Buiten dat Duitsland ons buurland is en dat Duits de meeste gesproken moedertaal in de Europese Unie is, geeft kennis van de Duitse taal inzicht in de Duitse cultuur en omgangsvormen en dat is van groot belang als je zaken doet of wilt doen met onze belangrijkste handelspartner Duitsland.

Jou kansen op de arbeidsmarkt worden groter op het moment dat je Duits spreekt want er zijn maar liefst 3.400 Duitse dochterbedrijven gevestigd in Nederland en 5.000 Nederlandse bedrijven hebben dochterbedrijven in Duitsland. Mach mit!

Dag van de Slager XXL van 21 t/m 23 april

Vandaag organiseren honderden slagers diverse activiteiten in hun slagerij. Dat kan variëren van een rondleiding tot een demonstratie half varken uitbenen en dat allemaal omdat het de aankomende drie dagen Dag van de Slager XXL is.

Wil je meer weten over het slagersambacht of ben je gewoon nieuwsgierig hoe het bij de slager achter de schermen er aan toe gaat dan is dit jou dag! Nieuwsgierig of jouw slager een activiteit organiseert? Klik hier.

Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie

In de Week van de Creativiteit en Innovatie valt de Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. In meer dan 50 landen wordt er vandaag daarom extra aandacht geschonken aan creativiteit en innovatie, ook Nederland is van de partij. Klik hier voor informatie over de dag en over wie er mee doet.

Creatief zijn is meer dan knutselen of macrameeën alleen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.