20 april – Dag van de Aardbei | Dag van de Jonge Jury | VN Chinese Taaldag | Week van de Valpreventie

Dag van de Aardbei

Sinds kort wordt de derde dinsdag van april gereserveerd voor de Dag van de Aardbei.
Vanaf die dag zijn er overal weer volop Hollandse aardbeien verkrijgbaar en daarom staat de Dag van de Aardbei voor de consument in het teken van de opening van het aardbeienseizoen.
Wist je dat de zomerkoninkjes een hoog vitamine C-gehalte hebben? 64 mg per 100 g. Maar weet je ook dat aardbeien niet alleen maar gezond zijn? Verse aardbeien kunnen vooral bij kinderen allergische reacties zoals netelroos uitlokken.

De Nationale Aardbeiendag

De aardbei wordt echt in het zonnetje gezet, we hebben ook nog de Nationale Aardbeiendag! Dit evenement is specifiek voor de aardbeiensector en is in 2004 ontstaan uit een samenwerking tussen BVB Substrates, DLV Plant en LTO Vollegrondsgroente.net.

Dag van de Jonge Jury

Vandaag vindt in TivoliVredenburg (volledig uitverkocht!) in Utrecht de Dag van de Jonge Jury plaats. Dit is een eendaags festival waarin jeugdboeken en auteurs centraal staan.
Leerlingen volgen workshops en kunnen in gesprek gaan met hun favoriete auteurs zoals bijvoorbeeld Mel Wallis de Vries, Caja Cazemier, Dirk Bracke, Natasza Tardio en Marlies Slegers. Het draait niet alleen om de jeugdboeken, Juvat & Furious Flow en Lil’ Kleine komen ook optreden!

Tijdens de Dag van de Jonge Jury worden de Jonge Jury Debuutprijs en de Gouden Lijst uitgereikt. Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury.

VN Chinese Taaldag

Binnen de Verenigde Naties worden zes officiële talen gehanteerd: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans. Om de meertaligheid en de culturele diversiteit te bevorderen en te beseffen hoe belangrijk interculturele communicatie is heeft sinds 2010 elk van deze talen ook zijn/haar eigen “dag van”.

  • VN Arabische Taaldag – 18 december
  • VN Chinese Taaldag – 20 April
  • VN Engelse Taaldag – 23 april
  • VN French Language Day – 20 maart
  • VN Russian Language Day – 6 juni
  • VN Spanish Language Day – 12 oktober

Week van de Valpreventie van 18 t/m 24 april

Dit jaar wordt in Vlaanderen de 5e editie van Week van de Valpreventie gehouden. Met de slogan “Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker” wil men tijdens deze jubileumeditie wijzen op het specifieke gevaar van vallen bij slaapmedicatie gebruik van ouderen.

Zo’n week zouden we in Nederland ook moeten hebben want een valpartij kan ernstige gevolgen hebben, denk hierbij aan een gebroken heup. Maar buiten dat, veel oudere mensen die gevallen zijn ontwikkelen een angst om opnieuw te vallen. Deze angst kan ervoor zorgen dat men niet meer naar buiten durft te gaan.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.