22 april – Koningsspelen | Dag van de Aarde | Dag van de Milieufilosofie | Week van de Zee

Koningsspelen

Bijna 1,2 miljoen kinderen afkomstig van meer dan 5.000 scholen uit het primaire onderwijs, waaronder ook scholen uit het Caribisch gebied en overige delen van de wereld, doen dit jaar mee aan de 4e editie van de Koningsspelen. De dag begint met een feestelijk ontbijtje en daarna worden de spieren los gegooid met een dansje op “Hupsakee!” van Kinderen voor Kinderen. Als de spieren warm genoeg zijn kunnen de Koningsspelen beginnen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima openen de Koningsspelen op basisschool Drostenburg in Amsterdam.

Dag van de Aarde: “Bomen voor de Aarde”.

De Dag van de Aarde (Earth Day) is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waarbij in bijna 200 landen activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van bewustwording. Het thema van dit jaar is “Bomen voor de Aarde”. Het daaraan gekoppelde doel is het planten van 7,8 miljard bomen in de komende vijf jaar.

Juist vanwege het feit dat aan deze dag wereldwijd zoveel mensen meedoen en natuurlijk vanwege het belang van Dag van de Aarde heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2009 besloten om 22 april Internationale Dag van Moeder Aarde (International Mother Earth Day) te noemen.

De Overeenkomst van Parijs

Als kers op de taart wordt vandaag in New York namens de Europese Unie de Overeenkomst van Parijs, die is goedgekeurd in het kader van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering, feestelijk ondertekend.

Dag van de Milieufilosofie

De Vereniging voor Milieufilosofie organiseert de vierde editie van de “Dag van de Milieufilosofie“, in samenwerking met de Vereniging voor Milieuprofessionals (VVM), de Artis Academie (Natura Artis Magistra) en Vereniging Natuurmonumenten. Het thema van de Dag luidt: ‘Voedsellandschappen van de Toekomst’. (uitverkocht!)

Eveneens wordt de Wouter Achterberg Scriptieprijs vandaag uitgereikt aan die masterstudent met de beste scriptie op het gebied van milieufilosofie tussen 2013 en 2016.

Week van de Zee

Sinds 2006 wordt er door CPIE Flandre Maritime, in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen de Week van de Zee ook georganiseerd in Noord-Frankrijk. Met deze samenwerking zijn er grensoverschrijdende activiteiten ontstaan. Wil je weten welke activiteiten waar en wanneer zijn, klik hier.

Het doel achter Week van de Zee is om mensen de uniekheid van de natuur van de kust te laten ervaren, te laten beleven. Alle kustgemeentes doen hier aan mee door bijvoorbeeld workshops en wandelingen te organiseren.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.