2 april – NVA Autismeweek | Kom in de Kas | World Pillow Fight Day | Internationale Dag van het Kinderboek

NVA Autismeweek 2016

Om autisme meer bekendheid en aandacht te geven werd op 18 december 2007 tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloten om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Deze jaarlijks terugkerend dag werd opgepakt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het Autismefonds. Zij besloten om in de week waarin de Wereld Autisme Dag valt in Nederland de Autismeweek te gaan organiseren. De eerste Autismeweek werd in 2010 gehouden.

Waarom blauw?

Blauw is uitgeroepen tot “kleur van het autisme” omdat de Autisme Spectrum Stoornis bijna 5 keer vaker voorkomt bij jongens dan bij meisjes. Vandaag, op de Wereld Autisme Dag, zullen Paleis Soestdijk, maar ook andere belangrijke gebouwen in Nederland zoals bijvoorbeeld de Amsterdamse Westertoren, blauw worden verlicht.

“Duik in de wereld van autisme”

Dit jaar is de Autismeweek van 2 april tot en met 9 april. De slogan van 2016 is: “Duik in de wereld van autisme”. Men bedoelt het duiken letterlijk en figuurlijk, samen aan de slag voor meer begrip en kansen voor mensen met autisme. Het letterlijk (de NVA Blauwe Plons) is samen een duik nemen in het water omdat bewegen en sport belangrijk is voor mensen met autisme. Je blijft er gezond bij en het is een gelegenheid om op een leuke manier mensen te ontmoeten.

Wil je het overzicht van alle activiteiten zien die op deze dagen worden georganiseerd, klik dan hier.

Kussengevecht

Vandaag gaan we voor de zevende keer massaal elkaar voor rot slaan met kussens want het is
International Pillow Fight Day. Een kussengevecht evenement waarin tienduizenden mensen aan meedoen in meer dan 100 steden. Ook wij in Nederland zullen er aan moeten geloven, in Amsterdam wordt er op de Dam een kussengevecht georganiseerd, aanvang 15.00.
Vorig jaar deden de steden Nijmegen en Utrecht ook mee, kan voor dit jaar niets terugvinden.

Kom in de Kas

Vandaag en morgen vindt het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw “Kom in de Kas” plaats. In meerdere regio’s verspreid over heel Nederland openen honderden groente-, bloemen- en plantenkwekers dit weekend hun deuren van de kas zodat jij met eigen ogen kan zien wat er zich allemaal afspeelt in die glazen kassen.

Wil je weten waar de te bezoeken kassen staan? Klik hier.

Internationale Dag van het Kinderboek

Sinds 1967 wordt op de geboortedag van de Deense schrijver Hans Christian Andersen de Internationale Dag van het Kinderboek gevierd met als doel de liefde voor het lezen te bevorderen en aandacht te vragen voor kinderboeken. Dit jaar is thema: Once Upon a Time ( Er was eens….)

Misschien dat de naam Hans Christian Andersen je niet meteen iets zegt maar zijn sprookjes ken je echt wel. Je vader of moeder heeft vast weleens één van de onderstaande sprookjes voorgelezen:

  • De prinses op de erwt
  • Het lelijke eendje
  • De kleine zeemeermin
  • De rode schoentjes
  • Het meisje met de zwavelstokjes
  • Klaas Vaak

Vandaag is ook de NVM Open Huizen Dag (11-15), of wordt het toch lekker buiten in het zonnetje zitten?
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.