3 april – Rokjesdagloop | Wereld Feestdag ( P-day)

1e Jubilieum Rokjesdagloop Amsterdam

Voor de vijfde keer rennen honderden vrouwen voor het goede doel in een rokje door de straten van Amsterdam. Maar vergis je niet, het zijn niet alleen vrouwen die rennen. Kinderen rennen de Kidsrun en mindervaliden (met of zonder begeleiding) kunnen een wandeltocht maken van 5, 10 of 15 km. De organisatoren van de Rokjesdagloop willen met dit hardloopevenement een ode brengen aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur/columnist Martin Bril .

Het hoofddoel, als ik het zo mag stellen, is geld ophalen voor Stichting MS Research/VUmc MS Centrum Amsterdam. En dit hoofddoel ligt me na aan het hart! Inmiddels is er al ruim € 20.000,- opgehaald met donaties en persoonlijke acties van deelnemers en teams voor Stichting MS Research/VUmc MS Centrum Amsterdam.

Wil je meer informatie hebben over Rokjesdagloop Amsterdam en Stichting MS Research/VUmc MS Centrum Amsterdam. Klik hier.

Rokjesdag op Rokjesdagloop?

Dat zou wel ontzettend grappig zijn als het op de Rokjesdagloop ook Rokjesdag zou zijn. Zoals het er nu naar uitziet zal het er omhangen of het Rokjesdag wordt vandaag. Zoals gewoonlijk lopen de weersverwachtingen uitéén voor Amsterdam. De één verwacht dat het niet warmer wordt dan 14 graden de ander heeft het over 19 graden. Zijn deze temperaturen aangenaam genoeg om vandaag en masse een rokje uit de kast te trekken? Je mag dan géén panty aan hebben of legging, dat hoort niet bij Rokjesdag. Voor mij is het sowieso géén rokjesdag vandaag!

Wereld Feestdag ( P-day)

Het idee van een wereldwijde feest dag komt uit het boek Flight: A Quantum Fiction Novel geschreven door Vanna Bonta, een Italiaans-Amerikaanse schrijver en actrice. De roman eindigt met het aftellen, op 3 april 2000, naar een massa-gesynchroniseerde wereldwijd feest die de hele mensheid verenigd. Het feest der feesten zal ons verenigen!

World Party Day (P-day)

Fans namen het idee van een wereldwijd synchroon feest over en organiseerde op 3 april 1996 de eerste World Party Day (bekend als World Party I). Het achterliggende idee van World Party Day (P-day) is dat niet vrede het tegenovergestelde van oorlog is maar feest! Een feest, zonder religieuze of politieke banden, waar je het “universeel mensenrecht op plezier, op vrede, en op het leven.” viert.

Eigenlijk moet je van elke dag een feestje maken maar Wereld Feestdag is een mooi excuus om vandaag vrienden uit te nodigen, de BBQ aan te steken en de dag te vieren of het nu synchroon loopt met andere waar dan ook ter wereld of niet. Is trouwens ook géén doen met al die verschillende tijdzones, toch?

Was het maar waar dat een wereldwijd synchroon feest de mensheid zou verenigen en oorlogen overwon.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.