19 mei – Nationale dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs | Designday | Europese Dag van de Buren | Wereld Voedselrevolutie dag | Wereld IBD-dag | Wereldhuisartsendag | Werelddag van de Bedreigde Soorten

3e Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

De “dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs” legt de focus op de versterking van duurzaamheid in het hoger onderwijs en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering mogelijk te maken c.q. te versnellen. Wil je meer weten over deze gratis toegankelijk dag, klik dan hier.

12e Designday: van 19 t/m 21 mei

Designday is een internationaal evenement in de Decorfabriek in Maastricht waar ook een groot aantal Nederlandse designers aan mee werken. Het openingsdiner van vanavond zal de officiële start markeren van Designday. Wethouder Mieke Damsma zal de 2e Made for Maastricht Design Award om 20.30 uitreiken. De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): Rosalyn Tan & Jan Nickmans, Bas van der Pol, René Holten, Jair Straschnow & Gitte Nygaard en Paul Koenen.

Het thema van de 12e editie is “Upcycling matters”, meerdere designers zullen aan de hand van het thema op de beursvloer aan het werk zijn. Verder kun je dit weekend diverse workshops en lezingen volgen. Klik hier voor meer informatie en het programmaoverzicht.

Europese Dag van de Buren

In 1999 is in Parijs het idee voor de Europese Dag van de Buren ontstaan, de rest van Europa volgde in 2004. Sindsdien wordt het in meer dan 36 landen gevierd en nemen miljoenen buren deel aan deze dag. De 2017 editie neemt het Europese Parlement onder haar hoede want, zo zeggen ze “wij juichen elk initiatief toe die leidt tot meer betrokkenheid, solidariteit en integratie onder de Europese bevolking”.

Hoe vier je Dag van de Buren? Dat is eigenlijk vrij simpel, nodig je buren vandaag uit voor een kopje koffie of voor een gezamenlijke maaltijd. Op deze manier ga je de strijd aan tegen individualisme, eenzaamheid en cocooning. Wellicht maak je nieuwe vrienden, maar in ieder geval leer je je buren kennen en leidt dat (hopelijk) tot wederzijds respect en begrip.

Dag van de Buren op 26 mei en op 23 september

Nog meer Dagen van de Buren? Het wordt een beetje verwarrend!  Klaarblijkelijk wordt in België Dag van de Buren op de laatste vrijdag van de maand mei geveird en in Nederland vieren we Burendag op de 4e zaterdag in september. En dan “moeten” we vandaag ook nog eens de Europese Dag van de Buren vieren. Als we met al deze initiatieven nu nog geen goede maatjes met onze buren worden dan weet ik het niet meer.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Vanwege het grote aanbod heb ik besloten om vandaag niét de “werelddagen van” onder de loep te nemen. Zij krijgen dit jaar alleen maar een linkje. Aan Wereldhuisartsendag en Werelddag Bedreigde Soorten heb ik vorig jaar wel aandacht geschonken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.