18 oktober – Nationale Géén Baarddag | Week van het Landschap | Europese dag tegen Mensenhandel | Wereld Menopauzedag

Nationale Géén Baarddag

Laat ik eens beginnen met een nationale dag in de USA die mij wel aanspreekt: National No Beard Day! Kan niet wachten tot dat de Nationale Géén Baarddag een trend wordt in Nederland. Ben zo klaar met al die mannen die zo hun best doen om er als een woeste Viking of stoere houthakker uit te zien alleen maar omdat het een trend is (was!) of dat ze denken dat vrouwen mannen met baarden woest aantrekkelijk vinden.

Dat laatste klopt, veel vrouwen vinden mannen met baarden aantrekkelijk maar…….dat gaat alleen op als de baarddragende man een roepende in de woestijn is. Met ander woorden, de baarden moeten opvallen!
Als Jan en alleman met een baard rondhuppelt dan verliest de baard zijn aantrekkingskracht en nog erger, de vrouw ontwikkelt een aversie tegen mannen met baarden. Toch een goede reden om dat geval op Nationale Géén Baarddag af te scheren, toch? En weet je over twee weken begint Movember weer, mag je in ieder geval je snor één maand laten staan. 😉

Week van het Landschap

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur in Nederland is. Daarom wordt van 15 tot en met 23 oktober de Week van het Landschap georganiseerd. Een week met extra aandacht voor natuur en landschap dichtbij huis. Acht dagen met veel activiteiten voor jong en oud; zoals boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, kookworkshops en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie en voor de activiteiten.

Europese dag tegen Mensenhandel

“18 oktober is de Europese dag tegen Mensenhandel. Tijdens deze dag besteedt de Europese Unie extra aandacht aan het bestrijden van mensenhandel, de vervolging van daders en de bescherming van slachtoffers”, aldus de nationaalrapporteur.nl.

Wie zijn het vaakst slachtoffer van mensenhandel

Dit is wat anders dan illegale migratie of het smokkelen van illegale migranten. De slachtoffers van mensenhandel worden verhandeld met het oog op seksuele en economische uitbuiting of zelfs voor de verwijdering van organen. Vrouwen en kinderen zijn het vaakst slachtoffer: vrouwen en meisjes vertegenwoordigen 56% van de slachtoffers van gedwongen economische uitbuiting en 98% van de slachtoffers van gedwongen commerciële seksuele uitbuiting. Kinderen worden ook verhandeld om gedwongen te gaan bedelen of voor illegale activiteiten, zoals diefstal of voor adoptie. Wist je dat in de Europese Unie  naar schatting zo’n 880.000 mensen als slaaf leven!

(bron: ec.europa.eu )

Wereld Menopauzedag

Enkele bekende overgangsklachten bij de vrouw zijn:

  opvliegers pijn bij het vrijen (dyspareunie)
  hevig transpireren vaginale afscheiding
  moeheid jeuk
  spierpijn blaasontstekingen
  hartkloppingen verzakkingen van o.a. baarmoeder
  hoofdpijn minder zin in seks
  duizeligheid seksleven kan ook juist verbeteren
  pijnlijke borsten haar wordt droger en kan uitvallen
  drogere vagina beharing op je gezicht of borsten neemt toe
  huid wordt dunner en droger stemmingswisselingen

Nou, als ik dit allemaal lees dan kan ik niet wachten op de menopauze, wat een feest! 🙁

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.