18 mei – Finale Eurovisiesongfestival | Europese Kankerzorg Dag | Fiddledag | Museumnacht Leiden | Muzikantendag | Belgium Pride Parade | Museumdag | Hiv-vaccinatie Dag | Plantendag | Whiskydag | Spijsverteringsziekte Week

Finale Eurovisiesongfestival

Wat doet hij het goed hé, “onze man in Tel Aviv!” Stel je eens voor, hij wint het Eurovisiesongfestival. Mijn hemeltje, dat wordt een feest! Niet alleen voor roze Nederland maar voor alle Nederlanders. En ik weet één iemand die dan zal balen als een stekker. Mijn oudste bonuszoon die aan het backpacken is in Australië. Hij is zo’n fan dat hij zelfs daar naar het Eurovisiesongfestival kijkt. Ondanks het tijdsverschil. Misschien is hij wel zo gek dat hij eerder terugkomt naar Nederland. Zijn moeder en ik hopen van wel. 😉

Ik zit in #teamduncan!

Zal het na 44 jaar weer eens lukken om als eerste te eindigen? Ben zo bang dat het een grote desillusie wordt. Dat net zoals in 2014 iemand die een statement wil maken met zijn of haar liedje en die zangtechnisch echt de mindere was er met de eerste plaats ervandoor gaat. Loving you is a losing game, laat deze woorden uit zijn lied geen voorbode zijn. Duncan ik duim voor je!

Europese Kankerzorg Dag

European Cancer Nursing Day (#ECND19Go4Safety) komt uit de koker van de European Oncology Nursing Society (EONS). Op deze dag schenken duizenden Europese oncologieverpleegkundigen aandacht aan de Europese kankerzorg. Europese Kankerzorg Dag wil volledige erkenning van de belangrijke rol die de oncologieverpleegkundige speelt tijdens het gehele ziekteproces van de kankerpatiënten. Deze dag wijst eveneens op het belang van een goede opleiding en wil het zien als een erkend specialisme.

Wereld Fiddledag

Waarom vertaal ik fiddle niet in viool? Omdat een fiddle geen viool is. “Wat is het verschil tussen een fiddle en een viool? Op een viool mors je geen bier!” Zo wordt het verschil uitgelegd in een oude muzikantengrap. Het echte verschil omvat wat meer dan dat, die grap pakt er wel één tussen uit. Een viool is “chique”en een fiddle is “volks”. Daarom beledig je een violist ook als je zegt dat hij/zij een leuk deuntje fiddled. Een ander verschil is logischerwijs de muziek die op het strijkinstrument gespeeld wordt; fiddlers spelen volksmuziek en violisten klassieken muziek.

Wereld Fiddle Dag valt altijd op de zaterdag die het dichts bij 19 mei ligt. Er is voor de zaterdag gekozen omdat dan de meeste mensen vrij hebben. Wellicht stel je jezelf de vraag: “waarom zou ik wereld fiddle dag vieren?”. Omdat ongeacht of je het instrument bespeelt of alleen maar van muziek geniet, strijkinstrumenten verdienen ook een plaatsje op de “dag van” kalender. Dat vonden fiddler Caoimhin Mac Aoidh en het Fiddler Magazine tenminste.

Vertel Gina, wat staat er nog meer gepland voor vandaag?

Deel dit bericht