18 februari – Nationale Drink Wijn Dag | Internationale Batterij Dag

Nationale Drink Wijn Dag

Volgens een aantal “geheime bronnen” blijkt het vandaag Nationale Drink Wijn Dag te zijn. In Amerika dan, nog niet echt doorgedrongen Nederland maar dat mag ons er niet van weerhouden om deze dag op gepaste wijze te vieren. We adopteren de #nationaledrinkwijndag gewoon. Dat vinden ze bij wijngekken.nl ook een goed idee, zij hebben deze dag omarmd en hebben zelfs een Facebookpagina voor onze Nationale Drink Wijn Dag opgericht.

Grote gezondheidsvoordelen

Oh ja, buiten dat een wijntje op zijn tijd best lekker is blijken er als bonus nog gezondheidsvoordelen aan vast te zitten. Rode wijn is goed voor je omdat:

  • het slagaderlijke verstoppingen en het verharden van de slagaderlijke wanden kan voorkomen
  • het zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering
  • je er een beter hartritme van krijgt
  • het ontstaan van nieuwe vetcellen vertraagt
  • het je endorfine gehalte verhoogt
  • het je gehemelte reinigt
  • het zelfs de groei van kankercellen in de borst en longen kan tegengaan

Ik zeg: doar moet op gedlonke worde, hi ha ho! En weet je..ik dlink alleen ma wijn omda ut keigoed is voor me toevallig. Ploost!

Internationale Batterij Dag

Stroom is voordeliger dan batterijen. Maar niet alle apparaten werken op stroom. Dat is de reden dat batterijen een belangrijke plaats innemen in ons dagelijks leven. Wist je dat in elk huis gemiddeld 113 batterijen liggen? 73 in gebruik, 12 in afgedankte apparaten en 28 nieuwe (of lege). We stoppen batterijen in onze smartphone, laptop en tablet, speelgoed, elektrische tandenborstel, afstandsbediening, thermostaat, fietslampjes en elektrische fiets en ga zo maar door. Hoe langer een batterij of accu meegaat hoe voordeliger het voor je portemonnee en de natuur is. Maar op een gegeven moment is de batterij leeg, en wat doe je er dan mee? In de prullenbak? Internationale Batterij Dag wil ons bewust maken van het belang van verantwoorde batterijrecycling.

24.000 inleverpunten voor jouw lege batterijen

De zware metalen kwik en cadmium zijn stoffen die je echt niet in je kropsla wilt aantreffen. Laten dat nu precies de stoffen zijn die in batterijen zitten. Dat is de reden waarom het belangrijk is dat lege batterijen niet bij het gewone afval worden gegooid, maar ingeleverd worden als klein chemisch afval of bij een inzamelpunt voor lege batterijen. Maar wist je dat je lege batterijen kunt inleveren bij alle winkels die batterijen verkopen?

Europese Batterij Recycle Dag

Het is belangrijk dat batterijen niet in de natuur of in de gewone afvalbak terechtkomen. De zware metalen die in batterijen zitten zijn schadelijk voor het milieu en kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Ook bevatten lege batterijen waardevolle stoffen die men kan hergebruiken om bijvoorbeeld een kaasschaaf of koekenpan te maken. Het belang van gescheiden batterijeninzamelingen en recycling van batterijen wordt op 9 september nog eens extra benadrukt op de European Battery Recycling Day.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.