17 oktober – Dutch Design Week | Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede | Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede

In aanloop naar de Dutch Design Week vond op 6 oktober de bekendmaking plaats van de winnaars van de Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Awards. Aankomende maandag, 19 oktober, zullen de prijswinnaars hun Awards in ontvangst kunnen nemen in het Klokgebouw in Eindhoven.
Natuurlijk zullen alle prijswinnende producten tijdens de negen dagen van de Dutch Design Week (DDW) ook voor het publiek in het Klokgebouw te bezichten zijn.
Nu ken ik, uit mijn verre Brabantse verleden, één van de prijswinnaars een beetje en daarom wil ik via deze weg ook prijswinnaar Jacques Gramser, één van de oprichters van GBO DESIGN, en het hele team van harte feliciteren met de 4 Awards die zijn bedrijf in de wacht heeft gesleept.

Dutch Design Week van 17 tot en met 25 oktober

Eindhoven is the place to be! De Dutch Desgin Week gaat vandaag van start en Eindhoven is de host van het grootste designevenement van Noord-Europa. Meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland zullen zich vergapen aan het werk van ruim 2.400 ontwerpers verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad. Maar dat is niet alles; er zijn tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten waar het publiek naar toe kan. Daarom….Eindhoven is the place to be!

Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede

We schrijven 17 oktober 1987; op die dag verzamelden meer dan honderd duizend mensen zich in Parijs bij het Human Rights and Liberties Plaza in Palais de Chaillot, het vroegere Palais de Trocadéro, om alle mensen te herdenken die lijden onder armoede, honger, geweld en angst.

Anno 2015 hebben we in Nederland zeven afgestudeerde “ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting”, en er volgen er gegarandeerd nog meer. Want wie kan je beter helpen en begrijpen dan iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten.

ATD-Vierde Wereld

ATD-Vierde Wereld is een internationale Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) voor extreme armoedebestrijding. Ook in Nederland vind je de Vierde Wereld Beweging, zij organiseren onder andere allerlei activiteiten op en rond 17 oktober. Wil je weten waar? Klik hier.

Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede

Thema ” Samen voor een duurzame toekomst zonder armoede en discriminatie”

De Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede werd voor het eerst gevierd op 17 oktober 1993. Deze dag is bedoeld om de aandacht te vestigen op het belang van de uitroeiing van de armoede met als doel het bouwen van een duurzame toekomst voor iedereen. Mensen die in armoede leven worden heden ten dage geconfronteerd met steeds moeilijkere uitdagingen om zich staande te houden en te overleven.

Op de site overcomingpoverty.org kan iedereen zijn of haar verhaal vertellen en meediscussiëren in het forum over dit onderwerp.

“Zolang de macht van het geld voorop staat, zal de wereld onder armoede en geweld gebukt gaan”*

*( deze alleszeggende zin is letterlijk overgenomen van www.atd-vierdewereld.nl )

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.