18 oktober – Europese dag tegen Mensenhandel | Wereld Menopauze Dag | Week van het Landschap

Laat ik eens beginnen met een nationale dag in de USA die mij wel aanspreekt: National No Beard Day! Zal je ook uitleggen waarom maar voordat ik het uitleg wil ik eerst zeggen dat we in een vrij land leven waar een ieder mag doen, mag zeggen en mag zijn wie hij is mits het binnen de grenzen van de Nederlandse wet is.
Edoch, en daar komt het, als ik nú naar het mannenvoetbal kijk dan zie ik diverse mannen rondrennen met een ”jihad-baardje”, echt geen gezicht! Bij deze dan ook de oproep aan álle mannen met een baard: Scheer dat ding af! Het is vandaag Nationale Géén Baarddag!

Europese dag tegen Mensenhandel

“18 oktober is de Europese dag tegen Mensenhandel. Tijdens deze dag besteedt de Europese Unie extra aandacht aan het bestrijden van mensenhandel, de vervolging van daders en de bescherming van slachtoffers”, aldus de nationaalrapporteur.nl.

Mensenhandel

Dit is wat anders dan illegale migratie of het smokkelen van illegale migranten. De slachtoffers van mensenhandel worden verhandeld met het oog op seksuele en economische uitbuiting of zelfs voor de verwijdering van organen.
Vrouwen en kinderen zijn het vaakst slachtoffer: vrouwen en meisjes vertegenwoordigen 56% van de slachtoffers van gedwongen economische uitbuiting en 98% van de slachtoffers van gedwongen commerciële seksuele uitbuiting.Kinderen worden ook verhandeld om gedwongen te gaan bedelen of voor illegale activiteiten, zoals diefstal of voor adoptie.
(bron: ec.europa.eu )

In de Europese Unie leven naar schatting zo’n 880.000 mensen als slaaf!

Wereld Menopauzedag

Enkele bekende overgangsklachten bij de vrouw zijn:

opvliegers pijn bij het vrijen (dyspareunie)
hevig transpireren vaginale afscheiding
moeheid jeuk
spierpijn blaasontstekingen
hartkloppingen verzakkingen van o.a. baarmoeder
hoofdpijn minder zin in seks
duizeligheid seksleven kan ook juist verbeteren
pijnlijke borsten haar wordt droger en kan uitvallen
vagina wordt droger beharing op je gezicht of borst neemt toe
huid wordt dunner en droger stemmingswisselingen

Nou, als ik dit allemaal lees kan ik niet wachten op de menopauze 🙁
 

Thema: de menopauze en de veroudering van het brein.

Nu blijkt dat na de menopauze het risico op geheugenverlies en het verminderen cognitieve vaardigheden kan toenemen. Dat kan er ook nog wel bij…..
Maar er is hoop! Op de webiste imsociety.org wordt beschreven dat het volgen van een mediterrane dieet, het gebruik van olijfolie en soja-isoflavonen supplementen aangevuld met een portie dagelijkse tai chi oefeningen het geheugen kunnen verbeteren. Het volgen van cognitieve training en ander vormen van hersengymnastiek dragen ook hun steentje bij.

Over de Week van het Landschap

Vandaag is de laatste dag van de Week van het Landschap van het Utrechts Landschap maar tevens de eerste dag van de Week van het Landschap van het Brabants Landschap.
Je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals een workshop pijl en boog maken of je uitleven in het klim- en avonturenbos.

Kom mee naar buiten allemaal…..
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.