14 maart – Wereld Pi-dag | Internationale Dag voor de Rivieren | Steak en BlowJob-dag | Witte Dag

Wereld Pi-dag

Als eerbetoon aan Albert Einstein, een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en het brein achter de twee relativiteitstheorieën, vieren we op zijn geboortedag World Pi-day oftewel pi-dag. Wil je weten hoeveel pi is en waar het voor gebruikt kan worden? Klik hier.

Wist je dat?

  • pi-dag op 14 maart wordt gevierd omdat de Amerikaanse schrijfwijze voor 14 maart  3/14 is
  • pi-dag voor wiskundige net zoiets is als Pasen voor christenen
  • vandaag je de eerste 10 cijfers van pi op je digitale klok kan zien om 3.14.15.9.26.53
  • vele pi-liefhebbers vandaag alleen maar pie (taart ) of pizza eten
  • het “ultieme pi-moment” op 14 maart 1592 om 6:53 en 58 seconden was ( 3/14/1592 6:53:58)

Internationale Actiedag voor de Rivieren

Sinds 1997 wordt er jaarlijks op 14 maart een actiedag georganiseerd voor rivieren en tégen dammen. De officiële naam voor de actiedag is nu: “International Day of Action for Rivers”, vroeger was de naam wat langer: “International Day against Dams, for Rivers, Water, and Life.

Een dag tegen dammen? Zijn die zo slecht dan? Niet allemaal maar de organisatie protesteert vooral tegen de hele grote waterbouwprojecten die onder meer tientallen miljoenen mensen onthemen.

Waarom tegen (stuw)dammen?

De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. En als er al voordelen zijn dan profiteren daar alleen de welvarende mensen in de stad van, zeker niet de arme mensen op het platteland. Juist de groep arme plattelandsbewoners zijn het slachtoffer van de (stuw)dammen. De dammen brengen veel schade aan het ecosysteem toe; vissoorten die uitsterven, vogels die verdwijnen, bossen die worden omgekapt, vruchtbare (landbouw)grond die vernietigd wordt. En dat is de reden dat er vandaag actie gevoerd wordt tégen dammen. Logisch toch?

Steak en BlowJob-dag (USA)

Wat een goddelijke dag moet 14 maart zijn voor de niet vrijgezelle wiskundige mannen onder ons, Wereld Pi-dag en Steak and Blowjob Day. Tenminste als je Valentijnsdag niet hebt afgedaan als een door de commercie in het leven geroepen dag waaraan je weigert mee te doen, want dan weet ik nu al wat je vandaag niet krijgt. 😉

Volgens steakandbj.org is het niet meer dan normaal dat er voor mannen ook een feestdag is die specifiek op hun is gericht. Zoals Valentijnsdag, volgens deze site, specifiek voor vrouwen is bedoeld. Hoe vier je Steak en BJ-dag? De titel van de dag geeft het al aan; niet met een wenskaart, snoep, rozen, bonbons of een teddybeertje. Er zijn twee dingen die mannen wel willen: een dikke,vettige, sappige steak en een blowjob. Ja toch, Maxim Hartman?

Witte Dag (ホワイトデー)

In Japan, Zuid-Korea, Taiwan, en China wordt Valentijnsdag iets anders gevierd dan bij ons, uitzonderingen daar gelaten. Vrouwen geven op Valentijnsdag chocolade aan een man als een uiting van liefde, uit hoffelijkheid of als sociale verplichting. Bij geliefden zit er vaak nog iets extra bij het doosje chocola.

Op Witte Dag (howaitodē) geeft de man die chocolade heeft gekregen de vrouw een geschenk terug. Van oudsher zijn koekjes, sieraden, witte chocolade, witte lingerie en marshmallows de populairste geschenken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.