14 maart – Internationale Pi-dag & Steak and Blowjob Day


 
Wat een goddelijke combinatie voor de niet vrijgezelle wiskundige mannen onder ons, en het is Internationale Pi-dag en Steak and Blowjob Day. Kan het mooier! Voor hun dan…..

Waarom Steak and Blowjob Day?

Volgens de website www.officialsteakandblowjobday.com is het niet meer dan normaal dat er voor mannen ook een feestdag is die specifiek op hun is gericht. Zoals Valentijnsdag specifiek voor vrouwen is bedoeld. Vandaag is ook de dag dat vrouwen hun mannen kunnen terugbetalen voor al hun inzet om Valentijnsdag tot een onvergetelijke dag te maken, volgens de site. En waar kun je mannen blij meemaken? Niet met kaarten, rozen, bonbons of teddybeertjes. Maar wel met een dikke,vettige, sappige steak en een blowjob.

Tja, je zult als man zijnde Valentijnsdag afgedaan hebben als een door de commercie in het leven geroepen dag waar je weigert aan mee te doen. Dan weet ik wel wat je vandaag niet krijgt. 😉

Wat is Pi en waar heb je het voor nodig?

Pi is een getal met eindeloos veel cijfers achter de komma, met de eerste 30 decimalen is het:
3,141592653589793238462643383279. Pi wordt afgerond op 3,14.
Als je de omtrek van een cirkel wilt weten, vraag me niet waarom, dan kan je niet zonder het getal Pi. Stel voor je wilt de omtrek van onderstaande cirkel weten dan ga je als volgt te werk, je meet de diameter en dat vermenigvuldig je met 3,14. Et voilà de omtrek is bekend!

cirkel met straal en diameter

De straal is de halve diameter (de halve doorsnede )

Als je de oppervlakte wilt uitrekenen van bijvoorbeeld je ronde grasveld, want je wilt weten hoeveel vierkante meter graszoden je nodig hebt, dan heb je daarvoor deze formule nodig : oppervlakte grasveld= straal x straal x 3,14.

Wist je dat?

a) Pi – dag op 14 maart wordt gevierd omdat in de Amerikaanse schrijfwijze voor data 14 maart als 3/14 wordt geschreven

b) Pi-dag voor wiskundige net zoiets is als Pasen voor christenen

c) Vandaag je de eerste 10 cijfers van Pi op je digitale klok kan zien 3.14.15.9.26.53

d) Het de geboortedag van Albert Einstein is vandaag

e) Vele Pi-liefhebbers vandaag alleen maar pie (taart ) of pizza eten

f) Het “ultieme Pi-moment”  op 14 maart 1592 om 6:53 en 58 seconden was, omdat dit 3/14/1592 6:53:58 in de Amerikaanse schrijfwijze voor data is.
 

Deel dit bericht