15 maart – STEMMEN! | Dag van de Sociaal Werker | Nationale Hoerendag | Wereldconsumentendag | Internationale Dag Tegen Politiegeweld | World Contact Day

STEMMEN!

Nee wees niet bang, ik ga géén stemadvies uitbrengen het enige waar ik op aandring is dat je gaat STEMMEN. Ja ik weet het, ze beloven van alles maar uiteindelijk zie je niks terecht komen van die beloftes. En ja, je mag ze best allemaal onbetrouwbare zakkenvullers vinden maar toch….ga STEMMEN! En ja het klopt, er is geen één partij die alle punten die jij belangrijk vindt in hun verkiezingsprogramma heeft staan. Mijn advies? Maak een top 3 of desnoods een top 5 van de punten die jij écht belangrijk vindt en ga dan op zoek naar de partij die deze punten in zijn/haar programma heeft staan. Ga STEMMEN!

Weet dat de stem van niet-stemmers en blanco-stemmers echt een verloren stem is. En wil jij niet gehoord worden?

Dag van de Sociaal Werker

Vandaag organiseert Zorg + Welzijn de congresdag Dag van de Sociaal Werker voor de doelgroep van adviseur ouder/kind tot woonbegeleider aan toe en alles er tussen in. Het is een dag die gaat over wat er nodig is om impact te bereiken, te onderhouden en te versterken en je krijgt deze dag onder andere antwoord op vragen als:

  • welke eigenschappen heb je nodig om sociaal werk verder te ontwikkelen?
  • hoe kan je beter samenwerken met de partijen rondom de cliënt?
  • wat is je positie als sociaal werker in het wijkteam?
  • hoe ziet de sociaal werker van de toekomst eruit?
  • hoe kan je die eenzaam of verwarde mensen beter ondersteunen?

Nationale Hoerendag

Op 14 maart 2010 riep BNN 15 maart uit tot Nationale Hoerendag. “Een dag waarop hoeren in het hele land eindelijk een keer zelf verwend worden“, aldus een zegsman van BNN. Heel attent dat er gedacht wordt aan een speciale dag voor de sekswerkers maar in mijn optiek kun je je beter bezighouden met het helpen van slachtoffers van seksuele uitbuiting en de bestrijding van mensenhandel. Beste BNN, besteed volgend jaar eens aandacht aan de Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting.

Wereldconsumentendag

Dit jaar wordt op Consumentenrecht Dag campagne gevoerd voor een #BetterDigitalWorld. Het thema voor de Wereld Consumentenrecht Dag (WCRD) 2017 kreeg daarom ook de naam: “Building a digital world consumers can trust”. Vrij vertaald kom ik uit op: het bouwen van een digitale wereld die de consument kan vertrouwen.

Onze eigen Consumentenbond legt de focus op de veiligheid van digitale producten en diensten. Op haar website geeft zij tips wat jij, de consument, zelf kan doen om je eigen online veiligheid te verbeteren.

Internationale Dag Tegen Politiegeweld

Op 15 maart 1997 werd de Internationale Dag Tegen Politiegeweld opgericht door de “Montreal Collective Opposed to Police Brutality”. Een dag waarop actie wordt gevoerd tegen ongeoorloofd geweld door de politie. Wereldwijd worden er marsen georganiseerd en krijgt deze dag veel media-aandacht.

World Contact Day

Een goede korte Nederlandse vertaling voor deze dag kon ik niet verzinnen, mijn poging eindigt met: “Maak contact met buitenaardse intelligentie Dag”. Deze dag vindt zijn oorsprong in 1953, de initiatiefnemer was de International Flying Saucer Bureau (IFSB).

De leden van IFSB zijn er van overtuigd dat mensen door middel van telepathie een boodschap de ruimte in kunnen sturen. Dan moet het wel een identieke boodschap zijn die op hetzelfde moment door veel mensen telepathisch verstuurd wordt. Zingen mag natuurlijk ook. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.