14 januari – de Verkleed je Huisdier Dag

Het is vandaag géén Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen, tenminste als ik Paus Franciscus mag geloven. Geloof je me niet? Klik hier voor meer informatie.

Verkleed je Huisdier Dag

Niet echt een “dag van” in Nederland maar deze dag is ontstaan in, hoe kan het ook anders, de joenaaithumsteeds of America. Ene mevrouw Colleen Paige is de bedenker van de “Dress Your Pet Up Day”. Maar zij is meer dan alleen maar de bedenker van deze dag.

Klaarblijkelijk is ze een vooraanstaande huisdier & family Lifestyle Expert, dieren gedragstherapeut, ontwerper en auteur. Eveneens is ze oprichter van nog meer nationale dagen zoals: Dag van de Hond, Dag van de Kat, Dag van de Puppy, Dag van de Straathond, Wildlife Day & meer.

Doel

Het doel achter deze dag is dat alle eigenaren van gezelschapsdieren vandaag de tijd nemen om plezier te maken met hun honden, katten of andere huisdieren. Het is echter niet een dag om respectloos om te gaan met je huisdier of dat het aankleden een ellendige traumatische ervaring wordt voor het huisdier.

Huisdier aankleden dierenmishandeling?

Volgens sommige instanties zoals de RSPCA, de Britse organisatie voor dierenwelzijn, is het aankleden van een huisdier pure dierenmishandeling. Zij vinden zelfs dat je hond een vrolijke kerstmuts opzetten al te ver gaat. Eerlijkheids halve moet ik wel zeggen dat Colleen Paige benadrukt dat op “Dress Your Pet Up Day” je huisdier absoluut niet mag lijden!

Paris Hilton

De publieke opinie over dit onderwerp is verdeeld, de één vind dat het moet kunnen en de ander vindt het ronduit belachelijk en onzinnig dat je een huisdier aankleedt. De meest gehoorde reactie is: “neem dan een pop in plaats van een huisdier”. Dat kan ik onderschrijven!
Beroemdheden zoals Paris Hilton die haar Chihuahua aankleedt met een Burberry jasje en vol overtuiging zegt dat het hondje het gé-wel-dig vindt terwijl iedereen kan zien dat het hondje het écht niks vindt. Dat is pure dierenmishandeling! Maar een kerstmuts moet toch kunnen?

Mijn nachtmerrie

In mijn wildste dromen heb ik mezelf nog nooit naar een dierenwinkel zien gaan om een “regenjas” of een “roze honden jasje” te kopen. Totdat onze zeven-jarige Chichuahua Lotje in ons leven kwam.
Mijn wildste droom werd mijn ergste nachtmerrie op het moment dat ik de dierenwinkel in ging en aan de dame achter de toonbank vroeg waar de “jassen” voor Chihuahua’s hingen. Volgens mij had ik het schaamrood op mijn kaken staan maar de dame achter de toonbank vertoonde geen enkele emotie. Zij ging mij voor naar de afdeling “jassen”; wat ik daar allemaal zag hangen?
Mijn mond viel nog net niet open van verbazing, ik zag bling bling jasjes met bontkragen, ik zag bikerjassen. En om mijn nachtmerrie compleet te maken zag ik zelfs tassen en jassen met tiger prints. Te errug voor woorden!

Lotje heeft het snel koud daarom ging ik uiteindelijk de winkel uit met een regenjasje en een warm roze dekje.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.