15 januari – Wikipedia 15 | Wereld Fetisj Dag | Maand van de Spiritualiteit 2015

Wikipedia 15

Voor 2001 haalden we onze informatie uit encyclopediën. Voor de jongeren onder ons, een encyclopedie is een verzamelingen boeken met informatie over van alles en nog wat. Zo had je bijvoorbeeld een medische encyclopedie of een encyclopedie met algemene informatie. Maar daar hield het niet mee op; zo was er voor elk willekeurig onderwerp ook nog een gespecialiseerde encyclopedie te vinden. Over de geschiedenis, muziek, planten, kunst en nog veel meer.
Je hele boekenkast werd gevuld met die dure encyclopediën. En zwaar dat die krengen waren!

Dank God op je blote knieën voor Wikipedia!

Op 15 januari 2001 werd Wikipedia officieel gelanceerd door Jimmy Walles en Larry Sanger. De Nederlandstalige Wikipedia verscheen in juni van datzelfde jaar.
Vijftien jaar later staan er miljoenen artikelen, foto’s, illustraties etc op de online-encyclopedie. Wat een heerlijkheid! Geen papieren encyclopediën meer nodig en wat een ruimte houd je over in je boekenkast. Overal en altijd informarie ter beschikking.

Wereld Fetisj Dag

Wat is het eerste woord dat bij jou opkomt als je het woord “fetisj of fetish” ziet staan? Bij mij is dat latex, niet dat ik zelf een latex stoeipakje in een la heb liggen hoor. 😉

Wist je dat er meer dan 500 verschillende fetisjen zijn? De meest bekende vormen van seksueel fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

  • leerfetisjisme
  • rubberfetisjisme
  • voetfetisjisme
  • sneakerfetisjisme
  • nattekledingfetisjisme (wetlook)
  • luierfetisjisme
  • gipsfetisjisme
  • wolfetisjisme

Dan zijn er, in mijn ogen, nog een paar hele onsmakelijke fetisjen. Denk bijvoorbeeld aan een poepfetisj of gebruikte slipjes fetisj. Zolang niemand (mensen en zeker dieren!) er géén last van heeft kan het me niet echt boeien waar iemand seksueel opgewonden van raakt. Maar vraag me niet of je me voeten mag likken!

Over boeien gesproken….dankzij Vijftig Tinten Grijs en Mr. Grey zijn handboeien, in combinatie met een blinddoekje, de meest verkochten artikelen in de fetisj sfeer.

“Perverts Wear Purple”

De één vindt deze slogan misplaats de ander vindt het prima om als een “ pervert” (perverseling ) gezien te worden. Mensen die tot de BDSM-gemeenschap behoren spreken elkaar soms ook liefkozend aan met “pervert”, heb ik via via gehoord natuurlijk. Ik kan me goed voorstellen dat niemand het echt leuk vind om het etiketje “pervert” op geplakt te krijgen.

Op Wereld Fetisj Dag draag je tenminste één paars gekleurd kledingstuk om uit te dragen dat het oké is om een fetisj te hebben, dat het oké is om er van te genieten. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. BDSM betekent Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M)

Vandaag begint ook de Maand van de Spiritualiteit, het thema van 2016 is “Werk in evenwicht”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.