afbeelding versterkt dag van de zelfliefde

14 februari – Internationale dag van Zelfliefde | Valentijnsdag | V-day | Autisme Sunday | Internationale Dag van het Huwelijk | International Quirkyalone Day | Internationale Geef een Boek Cadeau Dag | Wereld Klanktherapie Dag | Week van het Korte Verhaal | Reuzenrad Dag | De start van YouTube | Carnaval

Internationale dag van Zelfliefde

Heb jij geen Valentijn? Niet getreurd. Het is tijd voor een portie zelfliefde. Zelfliefde? Ja, wees vandaag je eigen Valentijn. Hoe doe je dat met die zelfliefde en je eigen Valentijn zijn? Wat helpt is dat je weet wat de definitie van zelfliefde is.

Wat is de definitie van zelfliefde?

Daar komt ie: zelfliefde is het waarderen van jezelf. Hierdoor doe je dingen die zorgen voor fysieke, geestelijke en spirituele groei. Zelfliefde is dynamisch, het groeit door wat je in je leven doet en denkt. Wanneer je ook je minder goede kanten kunt accepteren en met compassie naar jezelf kunt kijken dan voel je je blijer. Veel succes met je eigenliefde en je eigen Valentijn zijn.

Valentijnsdag

Als ik de baas zou zijn van een postbezorgbedrijf dan had ik het wel geweten. Ik zou vandaag coûte que coûte brieven, wenskaarten en pakketjes gaan bezorgen. Valentijnsdag is toch dé dag waarop jij je geheime liefde wilt verrassen met een mooie handgeschreven kaart of bos bloemen. Wat je absoluut niet wilt is dat jou Valentijnskaart op Minnaressendag wordt bezorgd of wat nog erger de dag na Valentijnsdag. Geen post op Valentijnsdag is in mijn ogen een gemiste kans.

Je zou er haast een zenuwinzinking van krijgen

Als je heimelijk verliefd bent op iemand dan wis dit dé dag om anoniem je geheime liefde te verrassen. Maar wat ik nu niet begrijp als het allemaal zo heimelijk moet hoe groot is dan de kans dat degene die jij met een bos bloemen of een doos bonbons verrast op Valentijnsdag weet dat juist jij degene bent die achter de verrassing zit? Hoe vaak wordt een ander aangekeken voor die geweldige attentie? En gaat je concurrent in de liefde met jouw geheime liefde er vandoor? Wat een onzekere toestand allemaal, je zou er haast een zenuwinzinking van krijgen. Ben blij dat ik gelukkig getrouwd ben!

V-day

De Amerikaanse schrijfster en feministisch activiste Eve Ensler, schrijfster van de De Vagina Monologen, heeft in 1988 Valentijnsdag omgedoopt tot V-day. De “V” in V-Day staat voor Victory, Valentine en Vagina. V-day is een wereldwijde non-profit organisatie van activisten die als doel hebben het beëindigen van het geweld tegen vrouwen en meisjes (cisgender, transgender en degenen die onderworpen zijn aan gender gerelateerd geweld). V-day werd voor het eerst gehouden op 14 februari 1998. Elk jaar staat in het teken van een campagne. De campagne van 2012 was “One Billion Rising”. Uit deze campagne is de zelfstandig opererende One Billing Rising beweging ontstaan. Zij gebruiken kunst en beweging als motor om: het bewustzijn te vergroten, te mobiliseren, te betrekken, te onderwijzen, aan te zetten, te laten ontwaken en te inspireren.

One Billion Rising Revolution

Over de hele wereld zijn de meeste eerstelijnswerkers, gezondheidswerkers, thuiszorgmedewerkers, huishoudelijk personeel en landarbeiders vrouw. Net als moeder aarde worden ze het minst gewaardeerd en beschermd. We moeten OPSTAAN om degenen die essentieel werk doen, te waarderen, te beschermen en te verheffen. We moeten OPSTAAN voor de aarde, die het meest essentiële is voor al het leven.

Thema 2021: Rising Gardens

Tuinen herinneren ons aan onze blijvende verbinding met het leven, met elkaar en met de aarde. Het verbouwen van planten is een middel om te overleven. Door biologisch voedsel in een tuin te verbouwen, of het nu je eigen binnentuin of een gemeenschappelijke tuin is, kun je jezelf en je gemeenschap voeden. Het biedt autonomie en onderstreept de behoefte aan voedselzekerheid in een wereld waarin zo velen deze essentiële hulpbronnen worden ontzegd.

Het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) meldde in april dat de coronaviruspandemie de veroorzaker is dat het aantal mensen dat lijdt aan acute voedselonzekerheid dit jaar zou kunnen verdubbelen tot ongeveer 265 miljoen wereldwijd.

Deze dagen, week en evenement mogen we ook vieren vandaag:

Onderstaande dag heeft een andere invulling gekregen:

Deel dit bericht