afbeelding versterkt internationale dag van het condoom

13 februari – Internationale Dag van het Condoom | Minnaressendag | Wereldradiodag | De Dag van Jeugdpastoraat | Nationale Mollentelling | Intocht Sint Piter en Swarte Pyt | Week van de Euthanasie | Kusdag | Internet Vrienden Dag

Internationale Dag van het Condoom

De Internationale Dag van het Condoom is op initiatief van de AIDS Healthcare Foundation (AHF) ontstaan en valt jaarlijks op 13 februari. In 2009 is de Internationale Dag van het Condoom ontstaan. Alleen toen heette het Werelddag van het Condoom. Deze dag is ontstaan om mensen op een lichtvoetige manier eraan te herinneren dat het dragen van een condoom zwangerschap en SOA’s, waaronder hiv, kan voorkomen. De AIDS Healthcare Foundation hoopt dat de Internationale Dag van het Condoom leidt tot gezondere seksuele keuzes voor iedereen.

Love and Icon Condoms

Vanwege de COVID 19-pandemie en de daarop volgende strenge coronamaatregelen zijn we meer thuis dan normaal. Volgens de AHF leidt dat tot een toename van SOA’s. Om de boodschap om een condoom te dragen kracht bij te zetten heeft de AHF eigen merk kleurrijke condooms die zij distribueren. Omdat liefde de beste bescherming is!, zegt AHF-president Michael Weinstein.

Internationale Dag van het Condoom: Safer is Sexy

Dit jaar kun je op Facebook en YouTube de gratis toegankelijk Virtuele Burlesque Show Safer is Sexy streamen. Wanneer? Vandaag om 17.00 uur PST. Wij lopen in Nederland 9 uur voor op de Pacific Standard Time (PST. De Burlesque Show kun je dan om 02.00 rechtstreeks gaan kijken. Is het de moeite waard? Zeker wel als je fan bent van Violet Chachki, winnaar van RuPaul’s Drag Race seizoen zeven. En/of van de Netflix ster Flame Monroe. Zij zijn de sterren van de show. Zorg ervoor dat je op deze link klikt om vandaag nog je gratis ticket te scoren!

Minnaressendag

Valentijnsdag staat voor de deur maar voordat de deur opengaat wordt vandaag de pre-Valentijnsdag voor minnaressen en minnaars gevierd. Een dag die je op bijna geen één “dagen van” kalender terugvindt. Heel typisch. Kwestie van niet noemen niet bestaan? Maar goed, de vreemdgangers onder ons hebben dus een druk weekend. Eerst je minnaar of minnares verwennen en de dag erop is je partner aan de beurt. Hoe ga je dat allemaal regelen? Mijn tip voor vreemdgangers: check je agenda, zorg voor een goed gevulde portemonnee en niet geheel onbelangrijk: zorg voor een goede conditie.

Even een typerend nieuwsfeitje voor de 13e februari

Voor corona hadden bloemisten, restaurants en lingeriewinkels het voor de viering van de 13e februari het drukker dan voor Valentijnsdag. En dan denk je dat de vreemdganger snugger is, want per slot van rekening weet je partner jou knap te misleiden. Hoe anders liggen de feiten: in een onderzoek op AOL komt naar voren dat de vreemdganger niet creatief is. Hij/zij neemt de minnares/minnaar vaak mee naar hetzelfde restaurant als waar hij/zij met hun partner naar toe gaat. En de maître  knijpt dan begripvol een oogje dicht.

De dag voor Valentijnsdag blijkt ook de meest populaire dag voor short stay hotelboekingen te zijn. Waarom de 13e en niet de 15 februari? Dat betekent in de ogen van de minnares (m/v) dat zij slechts bijzaak is en daarmee op de tweede plaats komt.

Er staan voor vandaag nog meer dagen op de kalender:

Onderstaande dagen/week hebben een andere invulling gekregen vanwege covid-19:

Deel dit bericht