13 oktober – Géén BH Dag | Dag van het Huren | Sprookjesfestival | Festival Wereldvoedseldag | Week van het Landschap | Transplantatie en Donor dag | Dag van de Palliatieve Zorg | Dag voor Rampenrisicovermindering | Begrijpelijke Taal dag | Suit-Up Day | Wereld Trombose Dag

Géén BH Dag

Oktober is Wereld Borstkankermaand en op 13 oktober is het Géén BH Dag. Een dag, zoals de naam ook al doet vermoeden, waarop vrouwen géén BH dragen. De eerste Géén BH Dag was in 2011 maar het waarom achter deze dag is onduidelijk. Het doel is wel duidelijk: vrouwen laten beseffen dat borstkankerscreening belangrijk is, net zo als het herkennen van de symptomen van borstkanker en dat het belangrijk is om regelmatig zelf je borsten te onderzoeken. Borstkankerscreening is niet alleen een vouwen dingetje, ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Vorig jaar kregen ruim 130 mannen borstkanker! Wees alert!

4e editie Dag van het Huren

Op de Dag van het Huren trekken corporatiemedewerkers de wijk in om huurders, buurtbewoners en andere belangstellenden de mogelijkheid te geven om met hen in gesprek te gaan over wat ze precies doen. Er wordt op die manier gebouwd aan een duurzame relatie, en laat dat nu net het thema van deze 4e editie zijn. Elke wooncorporatie geeft een eigen invulling aan de Dag van het Huren; zo kun je bijvoorbeeld in gesprek gaan met een budgetcoach of op speeddate met een interieuradviseur. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende woningcorporaties.

Sprookjesfestival: van 13 t/m 21 oktober

Zonder gekkigheid, Arnhem wordt vanaf vandaag 9 dagen lang overspoeld door honderden prinsessen, prinsen, drakenjagers, tovenaars en allerlei sprookjesfiguren zoals Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje. Het Sprookjesfestival wordt vandaag om 13.00 geopend op Landgoed Bronbeek. Natuurlijk is Arnhems eigen sprookjesprinses prinses Arnerijntje ook aanwezig. Het sprookjesfestival is voor groot, maar vooral voor klein bedoeld, en staat elke dag bol van de activiteiten. Klik hier voor een overzicht.

Festival Wereldvoedseldag

In de agenda van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) staat World Food Day gepland op 16 oktober. Om aan deze dag aandacht te geven wordt in Nederland op een paar plaatsen activiteiten georganiseerd. Het Nederlandse World Food Day festival dat vandaag  in ‘s-Hertogenbosch gehouden wordt is het grootste evenement. Op het (grotendeels gratis) festival kun je genieten van excursies, een streekmarkt, workshops, talkshows en een kinderprogramma. Kortom, er is voor elk wat wils. Klik hier voor het volledige overzicht.

Week van het Landschap

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur in Nederland is. Daarom wordt van 13 tot en met 28 oktober de Week van het Landschap georganiseerd. Een week met extra aandacht voor natuur en landschap dichtbij huis. Zestien dagen met veel activiteiten voor jong en oud; zoals boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, kookworkshops en nog veel meer.

Wat staat er nog meer op de (internationale) agenda?

Deel dit bericht