13 maart – Dag van de Sociaalwerker | Nationale Boomfeestdag | Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid | Wereld Rotaract Dag

3e editie Dag van de Sociaalwerker

Dag van de Sociaalwerker is in eerste instantie bedoeld voor de sociaalwerker. Maar de organisatie houdt de deuren ook open voor diegene die zich bezighouden met sociaal werk bij gemeenten, zorginstellingen en welzijnsorganisaties. Dag van de Sociaalwerker is echt een dag voor en door sociaal werkers, een dag met uitnodigende sprekers en experts uit het veld.

Het programma van dit jaar behandeld 5 thema’s; preventie, versterken van de sociale basis, financiële tekorten, zelfredzaamheid versus afhankelijkheid en duurzame inzetbaarheid. En krijgen we antwoord op de vraag “wie wordt Sociaal Werker van het Jaar 2019?” Natuurlijk wordt de netwerkborrel aan het einde van de dag niet vergeten.

63ste Nationale Viering Boomfeestdag

Elk jaar is een andere gemeente gastheer van de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is het de beurt aan Haarlemmermeer. Het door Haarlemmermeer gekozen thema “Ieder Kind een Boom” is ook het nationale thema geworden. Naast de 350 Klimaatbomen wordt ook een bomencirkel van 12 grotere bomen geplant door de aantal notabelen, de Kinderburgemeester, vertegenwoordigers uit de groene- en landschap sector en het bedrijfsleven.

KinderKlimaattafel

Als kinderantwoord op de 5 Klimaattafels en het Klimaatakkoord wordt vandaag de KinderKlimaattafel gelanceerd. Omdat ik het zelf niet beter kan uitleggen kun je hier de officiële tekst lezen die op boomfeestdag.nl staat.

De Nationale Boomfeestdag valt dit jaar in de week vóór de provinciale- en waterschapsverkiezingen. Klimaat staat bovenaan in de verkiezingsprogramma’s vanwege de 5 Klimaattafels en het Klimaatakkoord. Omdat kinderen hun stem nog niet hebben kunnen laten horen, lanceert Boomfeestdag in Haarlemmermeer de eerste editie van de KinderKlimaattafel: een uniek debat tussen kinderen en volwassenen (lokale, provinciale en landelijke politici). Hoe denken kinderen over klimaatoplossingen en wat zouden volgens hen politiek en bedrijfsleven moeten doen om een leefbare gezonde toekomst te garanderen. Aansluitend aan dit debat wordt het Kinderklimaat-akkoord aangeboden.

Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid

Vandaag vieren de protestanten onder ons Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid en op 2 november of de zondag daaropvolgend Dankdag voor Gewas en Arbeid. Tijdens de Dankdag wordt God gedankt voor al het goede dat tot stand is gebracht. De oprichting van deze dag stamt uit 1578, toen er landelijk werd bepaald dat er in tijden van oorlog en rampen massaal gebeden en gedankt moest worden.

Wereld Rotaract Dag

Rotaract, het jeugdprogramma van Rotary International, werd officieel opgericht op 13 maart 1968. En dat vieren de Rotaracters en Rotarians wereldwijd. Echter al sinds 1920 waren er initiatieven van jongeren die werden ondersteund en gesponsord door de Rotary. Deze clubs heten toen de “Twenty-Thirty clubs”, een club voor jongeren tussen de 20 en 30 jaar. Vandaag de dag heeft Rotaract 10.904 clubs met meer dan 250.000 leden in 184 landen.

(bron: rotary.org)

Rotaract Nederland

Rotaract staat voor “Rotary in Action”, een vrijwillige non-profitorganisatie voor jongeren (studerend of werkend) in de leeftijd van 18 tot 30 jaar die zich willen inzetten voor goede doelen in binnen- en buitenland. Met het organiseren van goede doelen projecten doen ze én praktijkkennis én persoonlijke ontwikkeling op, iets waar ze levenslang profijt van zullen hebben. Dit kan je met recht een klassieke win-win situatie noemen. Voor middelbare scholieren (14-18 jaar ) is er in Nederland in 2011 de jeugdafdeling Interact opgericht.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.