14 maart – Dag van de Wiskunde | Pi-dag | Biefstuk en BlowJob-dag | Wereld Nieren Dag | Dag van de 1000 voorbeelden | VGWM-dag | Dag van de Sportaccommodatie | Dag van het Familierecht | Stel een Vraag Dag | Dag voor de Rivieren

Internationale Dag van de Wiskunde

De Uitvoerende Raad van Unesco is de initiator voor de Internationale Dag van de Wiskunde. Net zoals pi-dag (π-dag) wordt Dag van de Wiskunde op de geboortedag van Albert Einstein, een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en het brein achter de twee relativiteitstheorieën, gevierd. Op zijn geboortedag wordt wereldwijd op wiskunde-instituten taart (“pie”) gegeten. En tijdens wiskundelessen op de middelbare school en colleges komt de beroemdste wiskundige constante voorbij.

Ik kan mij voorstellen dat wetenschapsmusea en science centers zoals NEMO of het Boerhaavemuseum pi-dag aangrijpen om extra aandacht te besteden aan de wiskunde”, aldus dr. Sonja Cox, secretaris van het Koninklijk Wiskundig Genootschap (KWG) en universitair docent wiskunde aan de UvA. Doen ze dat ook? Geen idee.

Wereld Pi-dag

Pi is een getal met eindeloos veel cijfers achter de komma maar gelukkig hoeven we die niet uit ons hoofd te leren. Pi wordt afgerond op 3,14. Waarom pi-dag op 14 maart? Omdat in de Noord-Amerikaanse schrijfwijze 14 maart wordt weergegeven als 3/14, precies als de driecijferige benadering voor π (3,14). En daarom wordt World Pi Day wereldwijd op 14 maart gevierd.

Waar heb je in hemelsnaam Pi voor nodig?

Stel voor, je hebt een rond grasveld en je wilt voor de gein de omtrek berekenen, dan kan je niet zonder het getal Pi. Hoe ziet de berekening er uit? Je meet de diameter van het ronde object en dat vermenigvuldig je met 3,14. Et voilà de omtrek is bekend!

Wereld Nieren Dag

Sinds 2006 wordt op de tweede donderdag in maart World Kidney Day (WKD) gehouden. Een dag die in het teken staat van meer publiek bewustzijn creëren over het belang van gezonde nieren, over stimuleren preventief gedrag, over uitleg van de risicofactoren en last but not least meer begrip kweken voor nierpatiënten. Dit jaar is het overkoepelende thema: “Gezonde nieren voor iedereen!”.

Het thema benadrukt het belang van een gezonde leefstijl en gezonde voeding om nierschade te voorkomen. Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse activiteiten.

Biefstuk en BlowJob-dag

De Biefstuk en Blowjobdag, of zoals de Duitsers zeggen “Schnitzel und Blasen Tag”, is de tegenhanger van Valentijnsdag. Volgens de logica van steakandbj.org in ieder geval. Zij beweren dat het niet meer dan normaal is dat mannen een feestdag hebben die specifiek op hen is gericht. Net zoals Valentijnsdag specifiek op vrouwen is gericht. Persoonlijk vind ik deze stelling absurd. Hoezo Valentijnsdag specifiek voor vrouwen? Er zijn ook genoeg mannen die een cadeautje of een bos bloemen krijgen op 14 februari.

Dit terzijde, hoe vier je Steak en BlowJob-dag? De titel van de dag geeft het al weg; niet met een wenskaart, snoep, rozen, bonbons of een teddybeer. Er zijn twee dingen die mannen wel willen: een dikke,vettige, sappige biefstuk en een blowjob.

Vandaag staan ook de volgende dagen op de agenda:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.