12 augustus – Wereld Olifantendag | Internationale Dag van de Jeugd | Sandwichkind-dag

Wereld Olifantendag

Wereld Olifantendag is in het leven geroepen door de “Elephant Reintroduction Foundation”. Het is een dag waarop zorgen worden geuit over het voortbestaan van de olifant. Een dag waarop kennis wordt gedeeld en naar oplossingen wordt gezocht om olifanten, of ze nu in het wild of in gevangenschap leven, een beter leven te geven. En stellen we ons vragen zoals hoe stoppen we stropers, wat kunnen we doen tegen ontbossing en de illegale ivoorhandel, dat soort werk.

Het grootste landzoogdier ter wereld verdient niets minder dag een eigen dag. Het machtige beest, met de magnifieke slurf, wordt gelukkig nog niet zo bedreigd als de tijger of de neushoorn. Maar om nou te zeggen dat het goed gaat met de olifant….

Als je begaan bent met het welzijn en het voortbestaan van de olifant dan is Wereld Olifantendag bij uitstek dé dag om in actie te komen. Op de website worldelephantday.org kun je op verschillende manieren je steentje bijdragen voor een wereld die olifanten, wilde dieren en hun leefgebied beschermt.

Internationale Dag van de Jeugd

We moeten veilige omgevingen creëren waarin jonge vrouwen en mannen zich kunnen ontplooien tot de change-makers in hun direkte omgeving”, dat stelt de directeur-generaal van UNESCO mevrouw Irina Bokova in haar boodschap op de Internationale Dag van de Jeugd.

Hoe waar is dat, de wereld is nog nooit zo jong geweest als nu en het wordt elke dag jonger. De ontwikkeling van elke samenleving hangt af van hoe goed het haar jonge vrouwen en mannen zorgt, hoe goed de jeugd wordt ondersteund. Ze zijn de ambassadeurs van de positieve verandering en dat is essentieel als je op alle punten die vermeld staan in de 2030 Agenda for Sustainable Development vooruitgang wilt boeken.

“Youth Building Peace”

Het thema van dit jaar maakt zich sterk voor meer erkenning voor de belangrijke rol die de jeugd heeft bij het tegengaan van en oplossen van conflicten. De jeugd is een belangrijke schakel in het proces van vredeshandhaving en vredesopbouw. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Sandwichkind-dag

Voor alle kinderen die in het gezin het beleg tussen twee boterhammen zijn is dit de dag waarop je hebt zitten wachten. Want, als ik alle artikelen gevonden op het internet mag geloven, dan voel jij je als het middelste kind je verloren. Je bent de grote verliezer in de strijd om de aandacht. Je kan zlefs lijden aan het Middelste Kind Syndroom. Gooi alle onzin onderzoeken naast je neer want laten we eerlijk zijn; wat maakt die twee kale boterhammen tot een overheerlijke sandwich? Precies! Het beleg tussen twee bammen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.