11 oktober – Nationale Coming Outdag | Wereldmeisjesdag

(Inter)Nationale Coming Outdag

Op de Nationale Coming Outdag draait het om de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap; dat is de afkorting voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (hermafrodiet). De Coming Outdag benadrukt dat je altijd mag zijn wie je wilt zijn, zonder sociale uitsluiting, zonder (cyber)pesterijen, stereotypering of (latente) discriminatie. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat anno 2016 (prof)voetballers nog steeds niet uit de kast durven te komen, dat vorig jaar een stagiair werd geweigerd omdat hij homo is, dat holebi’s niet meer hand in hand durven te lopen omdat ze bang zijn klappen te krijgen? Het laagje van acceptatie is dun, flinterdun!

En waar is dé homofoob bang voor?

Bang om homoseksueel te worden, bang om als homo te worden aangezien en onzeker over de eigen seksuele identiteit. In mijn ogen zijn het rechtlijnige mensen die alles wat anders is sowieso afwijzen, ze staan niet open voor zaken die afwijken van het “rechte pad” dat zij bewandelen. De boodschap die ze meegeven aan hun kinderen; pas op voor alles wat anders is. Eindconclusie: je wordt niet als homofoob geboren, het word je aangeleerd!

The Gay Family

Weet jij wie the Gay Family is? Zou het een parodie op the Addams Family kunnen zijn? Is die familie zo vrolijk omdat er “Gay” voor familie staat? The Gay Family dat is ons gezin! Wij noemen onszelf soms gekscherend the Gay Family omdat wij, twee moeders, twee zonen hebben die op jongens vallen. Het wordt door de meeste mensen als zeer apart ervaren dat onze gezinssamenstelling er zo uit zien. Door ons zelf ook hoor. 😉

Wereldmeisjesdag

Sinds 2012 staat 11 oktober in het teken van International Day of the Girl Child ofwel Wereldmeisjesdag.
En nee er is geen Wereldjongensdag omdat de positie van jongens in ontwikkelingslanden rooskleuriger is dan die van meisjes.

Meisjes worden wereldwijd nog steeds achtergesteld, ze mogen niet naar school of krijgen minder eten dan jongens. Baby meisjes worden levend begraven, verkocht voor slavernij, worden vroeg uitgehuwelijkt, gedood voor orgaanhandel, een baby wordt geaborteerd als blijkt dat het een meisje is en weet je waarom? Vanwege de bruidsschat!

Loud about Girls

Plan Nederland vraagt met de campagne “Loud about Gils” dit jaar aandacht voor kindhuwelijken. Want wist jij dat elke 3 seconden een meisje gedwongen wordt te trouwen voordat ze 18 is? Jaarlijks zijn dat wereldwijd 14 miljoen kindhuwelijken. Niger heeft het hoogste aantal kindhuwelijken: 75% van de Nigerese meisjes trouwen voor hun 18e, 36% voor hun 15e. Zelfs in ons Nederland komen naar schatting jaarlijks 250 huwelijken met minderjarige voor.

Dat zijn toch schrijnende cijfers. Ik DENK dat ik me hier druk over zou maken in plaats van over Zwarte Piet!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.