11 juni – Dag van de Vervolgde Kerk | Naturistendag | Vaderdag in België | Tuinweek

Dag van de Vervolgde Kerk

Dag van de Vervolgde Kerk is jaarlijks dé zondag waarop vervolgde christenen centraal staan in de plaatselijke kerk. Christenvervolging is niet iets van de laatste jaren, christenvervolging bestaat al sinds de allereerste pinksterdag. In Jeruzalem werden mensen vervolgd vanwege hun geloof in Jezus Christus. Stephanus werd zelfs daarvoor in het jaar 35 gestenigd en werd hiermee de eerste christelijke martelaar.

Tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk worden in vele honderden gemeentes het verhaal van vervolgde christenen verteld en bid men voor hen. Het thema van de zondag is: Christus’ liefde wint.

Naturistendag

Normaal gesproken wordt de Kennismakingsdag Naaktrecreatie (Naturistendag) op de eerste zondag van juni gehouden maar omdat het vorige week zondag Pinksteren was is het verschoven naar de tweede zondag in juni, vandaag dus. Ga jij met de billenbloot op Naturistendag? Persoonlijk kies ik er niet voor maar er zijn meer dan 2 miljoen Nederlanders die het geweldig vinden. Om ons kennis te laten maken met de sfeer van het naakt creëren staan vandaag de deuren open van veel naturistenterreinen. Waar? Klik hier. Het weer is er warm genoeg voor om met de billenbloot te gaan vandaag. 😉

Waarom word je überhaupt naaktrecreant?

  • vrij voelen
  • geen knellende badkleding
  • je wordt streeploos bruin
  • rust zoeken op een mooie natuurlijke plek
  • het is een levenswijze

Viering Vaderdag

In verschillende landen wordt Vaderdag niet op de derde zondag van juni gevierd, zoals bij ons. In België bijvoorbeeld valt Fête des pères (Vaderdag) jaarlijks op de tweede zondag van juni. Deze datum is naar analogie met Moederdag, wat op de tweede zondag van mei wordt gevierd. Met uitzondering van regio Antwerpen en de Kempen want daar wordt Vaderdag gevierd op 19 maart (de naamdag van Sint Jozef).

Vaderdag (Vatertag) wordt in Duitsland op dezelfde dag als Hemelvaart gevierd. Het achterliggende idee is dat de zoon (Jezus) terugkeert naar zijn Vader. In Australië en Nieuw-Zeeland wordt Vaderdag gevierd op de eerste zondag van september. In Thailand op 5 december, de geboortedag van de overleden koning Bhumibol. Vaders uit Brazilië worden geëerd op de tweede zondag van augustus. Wil je weten waar Vaderdag in de rest van de wereld wordt gevierd? Klik hier.

Nationale Tuinweek: van 10 t/m 18 juni

De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!”. Hoofdthema: Kruiden! Een week die bol staat van groene activiteiten kriskras door Nederland; van een fietstocht tot een tuinconcert. Klik hier voor meer informatie en hier voor een overzicht van de evenementen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.