10 juni – Bunkerdag | Dag van het Oudere Paard | Dag van de Munt | IJsthee-dag | Wereld Gin Dag | Wereld Poppen Dag

Bunkerdag

Bunkerdag is niet een dag die in het teken staat van heel veel eten maar draait om de stille getuigen van de Tweede Oorlog. Op Bunkerdag staan ongeveer 70 bunkers die behoren tot het Nederlandse gedeelte van de Atlantikwall open voor publiek. De Atlantikwall was een verdedigingslinie die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden moest beschermen tegen een geallieerden invasie vanuit zee. Deze verdedigingslinie bestond uit bunkers, kanonnen en mijnenvelden en was 6.200 kilometer lang en begon in het noorden van Noorwegen en liep tot aan de grens met Spanje.

Om de bunkers tijdens de Bunkerdag te mogen bezoeken heb je een ticket nodig. Wellicht het verstandigste is om je ticket online te kopen want niet bij iedere bunker kun je een kaartje kopen. Houd er rekening mee: zonder kaartje kon je de bunker niet in. Klik hier om een ticket te kopen en voor meer informatie

Dag van het Oudere Paard

Tijdens de Dag van het Oudere Paard vertellen meer dan 30 deskundigen alles over ouder wordende paarden; van eerste hulp voor paarden tot vacht-, gebitverzorging, alles passeert de revue. Eigenlijk zijn alle tips en informatie die je krijgt voor iedere paardeneigenaar meer dan de moeite waard.

Dag van de Munt: editie 25

De jaarlijkse Dag van de Munt is uitgegroeid tot dé dag voor de muntenverzamelaars want bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht zal vandaag de muntbeurs van Nederland plaatsvinden. Maar je mag vandaag ook een kijkje achter de schermen nemen. De dag staat in het teken van het Rode Kruis Vijfje: deze ochtend zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden de ceremoniële Eerste Slag van de officiële herdenkingsmunt verrichten.

Speciale Dag van de Munt uitgiften:

  • het Rode Kruis Vijfje 2017 Eerste Dag Uitgifte, ook verkrijgbaar op www.knm.nl
  • jubileumeditie Dag van de Muntset 2017
  • 25 jaar Dag van de Munt 2017 coincard
  • munthouder 450 jaar Koninklijke Nederlandse Munt in messing
  • Holland Coincard 2017 (beperkt beschikbaar)

Wereld Gin Dag en IJsthee-dag

Ik heb een idee; waarom niet Wereld Gin Dag en IJstheedag combineren? Twee vliegen in één klap, mits je oud genoeg bent natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn, ijsthee met gin klinkt toch super goed in de oren!? Ben blijkbaar niet de enige die dat vindt want er zijn legio combinaites mogelijk. Heb er 3 geselecteerd die me wel aanspraken: de Gin Green Mint Tea, de Mango Ice Tea with Gin en de John Daly’s Revival. ‘‘Chin-chin”, she said, and drank……

Wereld Poppen Dag

Mildred Seeley bedacht nu 30 jaar geleden de World Doll Day. Mildred had het gevoel dat de doodnormale pop een instrument zou kunnen zijn om de universele boodschap van geluk en liefde te verspreiden. In haar beleving was het makkelijker om nieuwe vriendschappen te sluiten als je iemand, een volwassene of kind dat maakt niet uit, een pop geeft.

Millie was internationaal bekend om haar collectie Franse poppen, dat ze een pop-gerelateerde ondernemer was en productief auteur over de onderwerpen poppen maken en poppen verzamelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.