9 september – Wonderful Weirdos Day | Internationale Dag van de Fysiotherapie

Wonderful Weirdos Day

In de ogen van de massa ben je nogal snel een “weirdo” als je bijvoorbeeld niet voldoet aan de
meest gangbare gedragsvormen. Al snel krijg je een etiket opgeplakt van ongewoon, vreemd, abnormaal, excentriek. En waarom eigenlijk? Omdat je geen éénheidsworst bent? Dat je out of the box durft te denken? Dat je durft te zijn wie je wilt zijn? Hoeveel mensen durven dat eigenlijk?

Albert Einstein, Oscar Wild, Leonardo da Vinci, van Gogh, Nikola Tesla, Salvador Dali durfden dat. David Bowie, Lady Gaga, Donald Trump, Angelika Kenova (de Russische Barbie), Armand, Conchita Wurst durven dat.
Dit zijn nu precies de mensen die kleur geven aan de huidige maatschappij, ben je dan een weirdo? Welnee, zij durven te zijn wie ze willen zijn!

Dus, gooi vandaag alle schroom van je af en wees jezelf. Het mag allemaal op Wonderful Weirdos Day.
Deel je weirdo-selfie op twitter, #WeirdoSelfieNL. Hoe gekker hoe beter!

Internationale Dag van de Fysiotherapie

Gister, 8 september, was het de Internationale Dag van de Fysiotherapie. Vanwege de vele onderwerpen op die dag wijd ik vandaag mijn blog aan “mijn” OCA, Fysiotherapeutisch- en revalidatiecentrum Nieuwegein en Utrecht.

OCA Nieuwegein

Vanaf medio januari 2011 kom ik bij OCA Nieuwegein omdat ik vanweg mijn MS moet blijven bewegen. Heel eerlijk gezegd ging het toen niet zo geweldig met me,verhuizing achter de rug en mijn schoonvader pas overleden. En dat had zijn impact op mijn lijf.

Na mijn intake gesprek is er een op mijn lijf geschreven evenwichtig trainingsprogramma samengesteld. De eerste keer dat ik daadwerkelijk aan mijn training begon moest ik worden door twee fysiotherapeuten geholpen worden, zij  begeleidden me van toestel naar toestel, zoveel had ik ingeboet. Mijn doel was dat ik zo snel mogelijk weer wat meer kon lopen en dan zonder begeleiding want op 11 februari 2011 stond onze bruiloft gepland. En die dag wilde ik écht niet in de rolstoel zitten! Twee keer in de week ging ik naar de fysiofitness en man wat was ik elke keer kapot. Mijn doelstelling had ik wel gehaald, niet in de rolstoel tijdens de bruiloft.

Zorbas

Jaar in jaar uit ga ik, als mijn lijf het toelaat, twee keer in de week naar de fysiofitness. En elk jaar stellen we nieuwe doelen. Voor het jaar 2013 had ik me als doel gesteld om tijdens onze vakantie op Kreta een kloven tocht te lopen. Niet de Samaria Kloof, dat lag niet binnen mijn bereik. Dat hebben de therapeuten me trouwens ook geleerd bij OCA, stel haalbare doelen!
Ik heb extra mijn best gedaan met trainingen en tijdens mijn vakantie heb ik een kloven tocht gelopen! Een dankwoord gaat uit naar het Zorbas team,  zo heet het appartementen complex waar we waren, zij hebben mij geweldig begeleid tijdens de wandeltocht!

Nieuwe doelstelling

Ja, ik heb weer een nieuw doel om hard voor te trainen. In 2016 willen we graag nog een keer naar Kreta gaan. En ook dan wil ik mezelf weer uitdagen en versteld doen staan. Zoek maar een mooie wandeltocht voor me uit Erik. 😉
Met de hulp van het Zorbas team en de OCA therapeuten gaat me dat lukken!

Een dag te laat maar ik wil toch het hele team van OCA bedanken voor hun hulp en ondersteuning!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.