29 april – Wereld Wens Dag / World Wish Day


 
Vandaag een drukke dag op het gebied van `dag van…` , buiten dat het Wereld Wens Dag is is het ook de Dag van de Geleidehond en de Internationale Dag van de Dans.

World Wish Day

Het begon allemaal in 1978, de toen 5-jarige Chris kreeg de diagnose leukemie en de prognose was dat hij nog maximaal 3 jaar te leven had. Hij vertelde zijn moeder dat hij er heilig in geloofde dat hij binnen die drie jaar alsnog motor-agent bij de Phoenix Police Department in Arizona kon worden.

Op 29 april 1980 werd zijn droom werkelijkheid, hij mocht in een politie auto meerijden en er was voor hem een helikoptervlucht boven de stad georganiseerd. Tijdens de vlucht werd hij naar het hoofdkantoor van de Department of Public Safety gevlogen om daar als eerste in de geschiedenis te worden beëdigd als ere-agent van de DPS.
Op 1 mei kreeg Chris een speciaal op maat gemaakt motor-agent uniform en moest hij ´examen` doen om officieel motoragent te worden, onnodig om te zeggen dat hij cum laude slaagde voor het examen. En eindelijk kreeg hij de felbegeerde ´wings´ die iedere motor-agent heeft, hij was apetrots! Chris overleed twee dagen later, hij werd begraven in zijn uniform met badge en wings.

In de zomer van 1980 kwam de groep mensen die betrokken waren geweest bij het uitlaten komen van de droom van Chris bijeen om hem te herdenken en daar werd toen besloten om de Make-A-Wish Foundation op te richten. Een jaar later werd de Stichting een officiële non-profit organisatie, enige en uniek qua doelstelling. Zij vervullen de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Anno 2015 is er in bijna vijftig landen een Make-A-Wish organisatie, verspreidt over 5 continenten.

Make-A-Wish Nederland

Acht jaar na de oprichting in de USA werd Make-A-Wish Nederland opgericht. Nu dus al 25 jaar actief om wensen te vervullen van kinderen in de leeftijd van 3-18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Op dit moment zijn er 5754 wensen vervuld, wensen die de kinderen extra kracht geven om te vechten tegen hun ziekte. Wensen waardoor kinderen en mensen uit hun directe omgeving intens van genieten.

Wensen en dromen in vervulling laten gaan dat is toch het mooiste wat er is, helaas gaat de zon niet voor niks op. Wist je dat je voor 2 euro in de week kunt bijdragen om de wensen te laten uit komen? Je kunt ook de kracht van social media gebruiken of een actie organiseren. Nog meer ideeën vind je op de website van makeawishnederland.org.

Of volg het voorbeeld van meervoudig Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors en wordt vrijwilliger!
 

Deel dit bericht