14 augustus – Wereld Hagedissendag | Grachtenfestival Amsterdam

Doordat bioloog Freek Vonk regelmatig als gast te zien is in DWDD weet ik dat hij een 2 meter grote varaan als huisdier heeft waarmee hij onder de douche gaat, Johan heet hij. Ruim vijf jaar woont hij nu samen met hem; dat is langer dan dat hij en Eva Jinek een koppeltje waren. Ik dwaal af, even bij de les blijven. 😉
Vandaag is het dus Wereld Hagedis Dag en het Grachtenfestival Amsterdam gaat beginnen.

Wereld Hagedis Dag

Hagedissen zijn reptielen. Reptielen zijn koudbloedige, gewervelde dieren.Tot de reptielen behoren de:
– schubreptielen (slangen, hagedissen en wormhagedissen)
– schildpadden
– krokodilachtigen
– brughagedissen

Enkele bekende soorten hagedissen zijn gekko’s, kameleons, aardagaam, varanen, agames en leguanen.
Tot zo ver de biologie les.

Zijn hagedissen “cool” om te houden?

Door de populariteit van Freek Vonk’s tv programma “Freeks Wilde Wereld”, dat op Zapp wordt uitgezonden, willen steeds meer kinderen “Freek zijn”. En dat is inclusief je kleden als Freek maar ook het liefst de huisdieren hebben die Freek heeft. Dus moeders en vaders wees er op voorbereid dat je kind straks vraagt of het een hagedis mag hebben als huisdier; want Freek heeft dat ook zal het argument zijn.

Grachtenfestival Amsterdam

Vandaag start de 18de editie van het Grachtenfestival Amsterdam en duurt tot en met 23 augustus. Er worden in deze 10 dagen maar liefst 250 concerten gegeven verspreid over ruim 90 locaties. Buiten dat dit evenement mensen de gelegenheid geeft om op een laagdrempelige manier kennis te maken met klassieke muziek en jazz krijgen jonge talenten van over de hele wereld de kans om zich aan een groot publiek te presenteren. Het thema van dit jaar is “Expeditie”.

SAIL 2015

Één keer in de vijf jaar is Amsterdam het decor voor het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Het vindt plaats van 19 augustus tot en met 23 augustus. Dit valt precies in de 10 dagen dat het Grachtenfestival Amsterdam is. Wat is er nu mooier dan een concert met tallships op de achtergrond? Precies, daarom zullen op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus ook verschillende tallships als decor dienen. Klik hier voor het complete programma overzicht.

Het JeugdOrkest Nederland, onder leiding van Jurjen Hempel, zal op zondag 23 augustus spelen op de Kop van Java. Dat is sowieso al een mooie lokatie die nu nog mooier is door de aanwezigheid van diverse tallships. Het JeugdOrkest zal onder meer heel toepasselijk de “Piet Hein Rhapsodie” van Peter van Anrooy uitvoeren.

Veel luister- en kijkplezier tijdens het 10 daagse Grachtenfestival Amsterdam!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.