19 september – Vredesweek | Nationale Week van de Croquet | Dag van de Diëtist | Nationale Wijnweek | Landelijke Appelplukdag

Vandaag eindigt de 10de editie Duchenne Heroes in Park Brakkenstein, Nijmegen. Doel van de zware mountainbike tocht is zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte van Duchenne. Opbrengst editie 10 is € 1.149.553,20. Totale opbrengst in 10 jaar € 9.469.553,20

Vanavond is de start van de tweede editie van de Damloop by Night in Zaandam. In negen groepen vertrekt men vanaf de Vermiljoenweg, de eerste groep vertrekt om 19.30 en de laatste zal om 20.50 vertrekken. Finish is in de Gerhardstraat. Meelopen kan niet meer, aanmoedigen wel!

Moto Vredesweek 2015: Vrede verbindt

Vrede….voor heel veel mensen een utopie. Wereldwijd zijn er 60 miljoen mensen op de vlucht vanwege oorlog of conflicten. Omgerekend betekend dit dat één op de 122 mensen een vluchteling is of ontheemd of asielzoeker is. Één op de 122!!! Sta daar eens bij stil.
(bron: www.unhcr.nl)

Wat moet ik me voorstellen bij “Vrede verbindt”?

Daarmee wordt bedoeld het bundelen van krachten tegen angst en polarisatie. En als politici burgers oproepen tot verzet als het om vluchtelingen toelaten gaat dan gebeurt precies het tegenovergestelde. Mensen vluchten niet zomaar, meneer de politicus!
Wel is er een duidelijk verschil tussen een vluchteling die vlucht voor het geweld van oorlogen en conflicten of een ecomonische vluchteling. Voor economische vluchtelingen is er nu gewoon geen ruimte, daarvoor mogen de grenzen dicht.

Hoe ik er over denk kun je in mijn blog van 14 september: “Nationale Vluchtelingen Welkom Week” lezen.

Vredesweek van 19 t/m 27 september

Op de twee zondagen die in de Vredesweek vallen wordt er in de deelnemende kerken gecollecteerd voor het vredeswerk wat de kerken doen.
Een belangrijke dag tijdens de Vredesweek is de Internationale Dag van de Vrede, deze valt op 21 september.
Tijdens de Vredesweek worden honderden evenementen die raakvlakken hebben met “vrede” georganiseerd. Klik hier voor een overzicht.

Nationale Week van de Croquet van 19 t/m 27 september

Wel grappig, de eerste dag van de Week van de Croquet is het ook Dag van de Diëtist en begint de Nationale Wijnweek. Maar je mag ook appels gaan plukken. Hoe blij is de diëtist daarmee? 😉

Voor de 4de maal organiseert Royaan, een organisatie binnen de Europese snackmark, de Nationale Week van de Croquet. Een week vol met aanbiedingen waarin jij en ik kunnen genieten van een Van Dobben en/of Kwekkeboom kroket. Andere merken, zoals bijvoorbeeld Mora en Beckers, die kroketten maken mogen van Royaan niet meeliften op het succes van de Week van de Croquet. En daar ontstond in juli “reuring” om. Royaan houdt voet bij stuk, dit is hun week vinden zij. Maar niet getreurd kroketten-liefhebbers, we hebben ook nog de Nationale Krokettendag op 9 okotber!

Dag van de Diëtist

Als je vandaag boodschappen gaat doen bij de super ( tussen 09.00-15.00) dan is de kans groot dat je een diëtist tegen het lijf loopt. Want de Dag van de Diëtist gaat niet om hem of haar in het zonnetje te zetten maar om ons, het winkelend publiek, aan te spreken en ons te helpen bij het maken van een gezonde keuze als het om de inhoud van “onze” winkelwagen of-mand gaat.

Nationale Wijnweek van 19 t/m 27 september

Tijdens de Nationale Wijnweek worden er in tal van tuinen en gaarden open dagen georganiseerd.
De “Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2015” zijn op 19, 20, 26 en 27 september. Wil je weten waar? Klik dan hier.

Appeltje voor de dorst

Lust je geen wijn dan kun je ook dit weekend meedoen aan de Landelijke Appelplukdag. Ook volgende week zaterdag, 26 september, kun je de boom in. Klik hier voor een locatie.

Dit weekend gaan rennen, fietsen, drinken, eten en vrede hand in hand. Fijne zaterdag.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.