18 september – Keep it Clean Day | No Make-Up Day | Wereld Bamboedag

Ken jij de afbraaktijden van een bananenschil, sigarettenpeuk, kauwgomresten, blikjes en plastic flesjes of glas? Nee? Afbraaktijd van een bananenschil is een jaar, van een peuk 2 tot 12 jaar, kauwgomresten doen er ongeveer 20 jaar over, blikjes maar liefst 50 jaar en de topper onder het zwerfafval is plastic; afbraaktijd plastic tasjes is 200-1000 jaar en die van een plastic flesje 450 jaar.

Keep it Clean Day

Net zoals in 94 andere landen is de derde vrijdag in september gereserveerd voor de aktie Keep it Clean Day. Het doel van deze dag is samen het zwerfafval in je eigen buurt op te ruimen. Wil je weten of er een opschoonactie bij jou in de buurt is? Klik hier.

Wat kun je morgen en de rest van het jaar doen?

  • Doe afval in de daarvoor bestemde afvalbakken
  • Is er geen afvalbak in de buurt, neem dan je afval mee naar huis
  • Neem je eigen boodschappentas mee
  • Spreek anderen aan op verkeerd gedrag

Zwerfafval staat in de top 3 van ergernissen, laten we vandaag daarom allemaal de handen uit de mouwen steken en de buurt gaan opschonen. Scheelt weer een ergernis en scheelt de gemeente weer veel geld aan opruimkosten. Het geld wat daarmee bespaart wordt kan weer goed gebruikt worden voor mensen die zorg, hulp en ondersteuning nodig hebben, ja toch?

No Make-Up Day

Vorig jaar had de Brandwondenstichting op 18 september de actie “No Make-Up Day”. Deze dag was om te benadrukken dat échte schoonheid vanbinnen zit maar bovenal om alle meisjes en vrouwen met brandwonden, wijnvlekken, littekens, ongeacht wat het ook is dat hen uniek maakt een geweldige dag te geven. En het was een succes; meer dan 40.000 #nomakeupday selfies alleen al op Instagram.

Wat doet de Brandwondenstichting dit jaar?

Een paar weken terug heb ik hen een e-mail gestuurd met de vraag of dit jaar op 18 september weer een “No Make-Up Day” wordt georganiseerd. Het antwoord was dat ze dat nog niet wisten en dat ik de social media en hun website in de gaten moest houden. Heb ik gedaan maar vandaag, 17 september, ben ik nog niks tegen gekomen dat duidt op een “No Make-Up Day” georganiseerd vanuit de Brandwondenstichting.
Met of zonder de Brandwondenstichting, “No Make-Up Day” moet gewoon een jaarlijks terugkerende dag worden want échte schoonheid zit altijd vanbinnen! Maak ook dit jaar weer een succes van deze campagne!

Je kent de spelregels: als je lef én een goed hart hebt dan maak je vandaag een selfie zonder make-up en deelt hem op Facebook, Twitter en Instagram met #nomakeupday.

Oh ja, bijna vergeten…het is vandaag ook Wereld Bamboedag.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.