20 september – Dam tot Damloop | Autovrije (zon)Dag | Dag van het Eetbare Landschap

Ook vandaag zijn tijdens de “Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2015” nog tuinen en gaarden te bezoeken. Wil je weten waar? Klik hier.

In het kader van de Vredesweek wordt er vandaag op Vredeszondag in Den Haag een 6 kilometer lange wandeling door het centrum georganiseerd. De route voert langse diverse plekken die te maken hebben met vrede, vluchtelingen en slachtoffers van oorlogsgeweld. De Walk of Peace wordt georganiseerd door PAX en de Raad van Kerken, in samenwerking met de Haagse Gemeenschap van Kerken en Kerk en Vrede, aanvang vanaf 13.00.

31ste Dam tot Damloop

Vandaag start het grootste hardloopevenement van Nederland! Vertrek om 10.19 op de Prins Hendrikkade in Amsterdam voor de mannen, de vrouwen starten precies 6.04 minuten eerder.
Ook dit jaar lopen er weer wereldtoppers mee, bij de mannen: Ayele Abshero, Edwin Kiptoo, Yenew Alamirew, Wilson Kipsang en Michel Butter. Bij de vrouwen heb je de toppers: Joyce Chepkirui, Silvia en Ivy Kibet en de Japanse Risa Takenaka.

Als de heren de snelste tijd ooit gelopen door Leonard Patrick Komo uit Kenia (2011) willen verbeteren dan moeten ze onder de 44.27 minuten duiken. De dames moeten ook flink aan de bak om de snelste parcours tijd te verbeteren. De snelste tijd, 50.31 minuten, staat al sinds 1987 op naam van Ingrid Kristiansen uit Noorwegen.

De wedstrijd is live te volgen op RTV NH en AT5.

Dam tot Dam Weekend

Een weekend bol van sportieve activiteiten voor amateurs en (semi-)professionals. Gister begon het al met de Dam tot Dam Wandeltocht en de Damloop by Night. Beiden activiteiten weer erg sfeervol en succesvol. Vandaag start de grootste Businessloop ter wereld , is er de Dam tot Dam FietsClassic en de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en Amsterdam-Noord.

Autovrije (zon)Dag

Op 16 september begon de Europese Mobiliteits Week en één van de activiteiten is de autovrije (zon)dag! Mijn gedachte gaan terug naar 1973, er was in dat jaar een oliecrisis aan de gaan en één van de maatregelen was het instellen van tien autovrije zondag. Ik zie mezelf nog rolschaatsen over de snelweg, wat een feest was het voor een tienjarig meisje. 🙂 Terug naar 2015, dit jaar doen zesentwintig gemeenten mee aan de Autovrije (zon)Dag
waaronder de vier grote gemeenten, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Dag van het Eetbare Landschap (BE)

Bij onze Zuiderburen is het vandaag “Dag van het Eetbare Landschap”.
Het Openluchtmuseum Bokrijk  in Genk organiseert vandaag daarom allerlei activiteiten die je laten kennismaken met al het lekkers van (en uit) eigen bodem. Het thema van dit jaar is brood.

Er zijn leuke workshops voor kinderen die alles te maken hebben met het thema “brood”. Maar ook diverse demonstratie zoals jenever stoken, appels persen, brood bakken en stroop maken. Of bezoek de streekproductenmarkt waar je producten kan kopen maar ook proeven!

Wordt wel lastig om er naar toe te gaan omdat het ook in België vandaag Autovrije (zon)Dag is. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.