31 augusutus – Sterfdag Diana Frances Spencer, Prinses van Wales

Vandaag is het precies 18 jaar geleden dat Diana, één jaar en drie dagen na haar scheiding van prins Charles, op 36 jarige leeftijd overleed in Parijs. Zij, haar vriend Dodi al-Fayed, zijn chauffeur en de bodygaurd reden met hoge snelheid via Cours Albert 1 richting de Almatunnel op weg naar het huis van Al-Fayed. Zoals zo vaak werden zij achtervolgd door de paparazzi, dit keer waren het negen fotografen die op hun motor Diana en haar gevolg probeerde bij te houden en opjaagde.
Bij de ingang van de Almatunnel raakte de chauffeur de controle over het stuur kwijt waarna de Mercedes-Benz S-280 frontaal tegen de dertiende steunpilaar botste en al ronddraaiend aan het einde van de tunnel tot stilstand kwam. De klok stond stil op 00.25….

Diana ontmmoet Charles

In 1977 ontmoette ze elkaar voor de eerste keer, Lady Diana Frances Spencer (zij 16 jaar) en Prins Charles (hij 28 jaar). Hij was uitgenodigd voor een jachtpartij op het landgoed van en door de vader van Diana, Lord Althrop. Op die leeftijd was ze al een plaatje maar ietwat verlegen. Charles had niet direct de intentie om met haar wat te beginnen, ook vanwege haar jonge leeftijd. Er gaan geruchten dat hij wel “verkering” heeft gehad met haar oudere zus Sarah.

Sprookjeshuwelijk

Enkele jaren later (1980), en een opleiding aan een Zwitserse kostschool rijker, wordt Diana wel opgemerkt door Charles. Blijkbaar is hij onder de indruk van de jongere zus van Sarah en nodigt haar uit voor een polowedstrijd. Dan gaat het allemaal erg snel, Charles vraagt Diana op 3 februari 1981 ten huwelijk en op 29 juli 1981 trouwen ze onder het toeziend oog van miljoenen mensen.

Na vijf jaar huwelijk en twee kinderen rijker komt de klad er behoorlijk in, Charles heeft diverse affaires maar de meest spraakmakende is en was die met Camilla Parker Bowls. Het “ik wil je tampax zijn” verhaal uit 1989 zal ik nooit vergeten. Klik hier voor het volledige script.

Scheiding

Diana gaat dan ook “los”, vanaf 1989 heeft ook zij diverse affaires en 3 jaar later (1992) maakt de toenmalig Britse premier John Major bekend dat Diana en Charles van tafel en bed gescheiden leven. Op 28 augustus 1996 wordt het huwelijk tussen Charles en Diana bij decreet ontbonden.

Diana is vermoord

Het auto ongeluk dat leidde tot de dood van Lady Di, haar vriend Dodi Al-Fayed en de bestuurder van de auto, Henri Paul heeft van dag één geleid tot vele speculaties.
1) waarom droeg Lady Di tijdens het auto ongeluk niet haar autogordel? Zij deed altijd haar autogordel om, waren de gordels gesaboteerd?
2) de chauffeur zou dronken zijn geweest en antidepressiva slikken. Er wordt beweerd dat er met de bloedmonsters is gerommeld.
3) waar is de witte Fiat Uno gebleven die betrokken was bij het ongeluk?
4) was de chauffeur een MI6 agent?
5) 10 maanden voor het ongeluk schreef Diana in een brief dat de remmen van haar auto “onklaar” waren gemaakt. Moest ze uit de weggeruimd worden om een huwelijk tussen Charles en Camilla mogelijk te maken? ( of was ze toch zwanger van Dodi? )
6) waarom deed de ambulance die Diana vervoerde zeventig minuten over slechts een kleine vijf kilometer?

Diana leeft!

Volgens Linda Udo zijn Diana en Dodi niet dood maar wonen ze in alle rust op het schiereiland Cape Cod aan de kust van Massachusetss. In haar boek “Koninklijk Complot” schrijft zij dat er geen sprake is van een dodelijk auto ongeluk maar van een nauwkeurig geënsceneerde verdwijning waar de prinses zelf de hoofdrol in speelde. Bij deze samenzwering zijn ook haar ex-man prins Charles, ex-schoonvader prins Philip, premier Major en haar vriend Dodi betrokken.

Er zullen altijd speculaties zijn en blijven over de dood van de zeer geliefde Lady Di.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.