26 augustus – Nationale Restaurant Week |Harlinger Visserijdagen|Stöppelhaene

Ben jij ook zo dol op Italiaans eten, haar veelzijdigheid van de natuur, de klassieke muziek en niet te vergeten haar heerlijke wijnen? Dan heb ik een tip voor je: Classic FM viert vandaag de “Italiaanse Dag”. Je wordt meegenomen op een muzikale toer door Italië. Je hoort de meesterwerken van componisten als Vivaldi, Verdi, Puccini en Rossini. Een keur aan stijlen komt voorbij, van Italiaanse barok tot aan de mooiste opera-aria’s.

Nationale Restaurant Week van 26-08 t/m 09-09

Vandaag gaat de Nationale Restaurant Week van start, nou ja week het duurt maar liefst 15 dagen! Dit twee-jaarlijks evenement is uitgegroeid tot het meest toonaangevende restaurant evenement van Nederland. Het concept is duidelijk; dineren in een goed aangeschreven restaurant tegen een betaalbare prijs.

Wat is betaalbaar?

Ik kan niet in ieders portemonnaie kijken maar €27,50 voor een driegangendiner klinkt toch zeer betaalbaar. Houd er welrekening mee dat in een sterrenrestaurant een meerprijs wordt gerekend. Een overzicht van de honderden deelnemende restaurants kun je vinden op de website van De Nationale Restaurant Week. Rechtstreeks een reservering plaatsen kun je ook via diezelfde website doen. Smakelijk eten!

Harlinger Visserijdagen van 26 t/m 29 augustus

De 56ste Harlinger Visserijdagen worden vanmiddag om 14.00 geopend door de burgemeester van Harlingen Roel Sluiter en de voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen Jules Dutrieux.
Na de officiële plichtplegingen staat de populaire meidengroep OG3NE al klaar om Harlingen in feeststemming te brengen. Locatie: Grote Bredeplaats, Harlingen.
De dames Edsilia Rombley en Iris Kroes zijn de artiesten die vanavond optreden tijdens het Openingsconcert in de Grote Kerk. Als er nog kaarten over zijn dan kun je die aan de zaal kopen á €17,50 per stuk. Wil je weten wat er verder tijdens de Harlinger Visserijdagen te doen is? Klik hier.

Ga je met de auto naar Harlingen? Parkeer dan alleen op de aangegeven parkeerterrein(en) want
er zal door de politie streng gecontroleerd worden. Sta je geparkeerd in de berm dan word je auto zonder pardon weggesleept.

Stöppelhaene 26 t/m 30 augustus

Ook in Raalte is het feest! Het oogstdankfeest Stöppelhaene, dat al sinds 1951 wordt gevierd, begint vandaag. Er is voor ieder wat wils, voor jong en oud, voor actief en passief.
De meeste bezoekers zullen donderdag naar Raalte gaan om ’s middags te genieten van alle praalwagens die meedoen aan het oogstcorso en ’s avonds naar het optreden te gaan van Anouk, Typhoon, Kenny-B, FeestDJRuud en Ronnie Ruysdael. Niet alleen donderdag treden er bekende artiesten op, wat denk je van Miss Montreal op vrijdag, Kovacs op zaterdag en Normaal op zondag? Voor het complete programma-overzicht, klik hier.

Als je van eten en feesten houdt zit je voorlopig wel even goed. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.