27 augustus – Morgen begint de Uitmarkt!

Zeg je Uitmarkt, dan zeg je: laat het nieuwe culturele seizoen maar beginnen!
Sinds 1977 markeert de Uitmarkt de start van het nieuwe culturele seizoen. Theatergezelschappen, orkesten, ensembles, theaters, cabaretiers, impresariaten, musea, jazz-, wereldmuziek- en popartiesten kortom heel artistiek Nederland presenteert zichzelf met nieuwe programma’s en tentoonstellingen op verschillende locacties in onze hoofdstad.

Informatiemarkt

Maar er is meer op de Uitmarkt, wat dacht je van de ruim 60 kramen op de informatiemarkt?
Er zijn kramen waar je informatie kunt krijgen over alle aankomende theaterproducties maar ook een organisatie als het Jongerencultuurfonds (kraamnummer 99) zal zich presenteren op de Uitmarkt. Wil je weten wat het aankomend seizoen te bieden heeft? Ga dan naar de Informatiemarkt die rond het basketbalveld op het Museumplein is. Klik hier voor het overzicht

Uitmarkt Boeken

Ben je een boekenliefhebber? Ook dan is de Uitmarkt “the place to be”! Op de boekenmarkt presenteren boekenwinkels en uitgeverijen zich aan het grote publiek. Er zijn speciale Uitmarkt-aanbiedingen te koop maar ook, waar wij Nederlanders zo gek op zijn, koopjes! Laat je nieuwe aanwinst signeren door één van de aanwezige (signerende) schrijvers
Natuurlijk zal er ook een uitgebreid literaire podiumprogramma zijn ( Uitmarkt Boeken ), locatie: Museumplein, het OBA Podium en De Balie. Op vrijdagavond zal Thomas Acda acte de présence geven op het OBA Podium, op zaterdag en zondag kun je een selectie van literair Nederland in het wild zien. Een paar namen zijn: Joost Zwagerman, Wim Daniëls, Saskia Goldschmidt en San Bos. Wil je weten wanneer en of je favoriete schrijver(ster) ook komt? Klik hier .

Uitmarkt Musea en Uitmarkt Jeugd

Dat zijn onderdelen van de Uitmarkt waar je niet aan voorbij moet lopen. Meer dan 60 musea presenteren zich in de Museumgalerij die op het Museumplein staat. Zij bieden je de mogelijkheid om op je gemak rond te lopen en informatie over musea en nieuwe tentoonstellingen in te winnen. Meer weten over de deelnemers? Klik hier.

Voor de jeugd is er genoeg te zien en te doen. Wil je meezingen met de leukste kinderliedjes? Dat kan. Wil je leren eenwieleren of jongleren! Dat kan. Klik hier voor programma overzicht.

Musical Sing-a-Long

Waar ik het meeste naar uitkijk is toch wel de traditionele afsluiter van de Uitmarkt, de Musical Sing-a-Long. Er wordt deze editie flink uitgepakt want het is dit jaar voor de tiende keer dé afsluiter van de Uitmarkt. Een betere afsluiter kun je niet hebben toch? Want laten we eerlijk zijn, wat is nu lekkerder dan meeblèren met bijvoorbeeld Johnny Kraaijkamp, Pim Douwsma, Jim Bakkum en Simone Kleinsma. En dat is nog niet alles, er doen nog veel meer artiesten mee. Ik mocht van Frits Sissing vertellen dat er een zelfs een aantal verrassingen zijn. Oelala

Mocht je niet instaat of in de gelegenheid zijn om zondagavond bij de Sing-a-long aanwezig te zijn dan kun je altijd nog vanaf 21.20 uur op NPO1 het allemaal live volgen.

Wil je het complete programma overzicht van de Uitmarkt zien? Klik hier. Alvast fijne culturele dagen!

Foto is van Cris Toala Olivare

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.