17 september – Nationale Kontknijpdag | Dag van de Leidster en Gastouder | Agrarische Dagen

Wist je dat op 17 september 1944 de Slag om Arnhem als onderdeel van Operatie Market Garden begon? Tot en met 20 september zijn er diverse activiteiten ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Met vandaag om 09.00 een kranslegging bij het Airborne monument in Oosterbeek. Aanstaande zaterdag is de indrukwekkende landing van meer dan 700 parachutisten op de Ginkelse Hei, begint al om 10.00! Voor het complete programma overzicht, klik hier.

Nationale Kontknijpdag

Dames én heren, opgelet! Het is vandaag Nationale Kontknijpdag! Zeg dus niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.
Maar ik wil toch graag de kontenknijpers van vandaag er op wijzen dat je natuurlijk wel een gevaar loopt. Kans op een seksuele intimidatie-aanklacht of een klap in je gezicht behoren tot de potentiële gevaren waar je tegen aan kunt lopen.
Wil je het record “meeste kontenknijpen in een uur” verbeteren ? Een tip: ga naar de 50PlusBeurs, de kans is groot dat je sneller rent dan de gemiddelde bezoeker. Maar de kans dat jij door een 50plusser in de kont wordt geknepen is ook aanwezig. 🙂

Dag van de Leidster en Gastouder

Vandaag is het dé dag om de leiders en leidsters in kinderdagverblijven en de gastouders, of onthaalouder in algemeen beschaafd Belgisch-Nederlands, eens in het zonnetje te zetten vanwege hun rol bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen.

Kan iedereen gastouder worden?

Niet iedereen mag gastouder worden, ten eerste moet je beschikken over een geschikt diploma of het certificaat goed gastouderschap hebben of een Ervaringscertificaat (EVC). Ten tweede moet je in het bezit zijn van een (geldig) geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Maar dan zijn we er nog niet, de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben jij én je huisgenoten nodig voordat je aan de slag mag als gastouder. De laatste stap is dat je als gastouder gaat inschrijven bij een gastouderbureau die ingeschreven staat in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

De voordelen van gastouderopvang zijn:

  • het huiselijke karakter
  • de kleinschaligheid
  • de flexibiliteit qua opvangdagen en uren
  • prima aansluiting bij jou opvoedingswensen en dagritme van je kind.
  • goede kwaliteit door de opgestelde selectie eisen van het gastouderbureau.
  • recht op kinderopvangtoeslag geldt ook bij gastouderopvang
  • het leeftijdsbeleid

Agrarische Dagen (AD) in Franeker

Vroeger werd in Franeker op de derde donderdag van september altijd de veemarkt gehouden. Deze veemarkt groeide uit naar de Agrarische Dagen zoals we die nu kennen, een thema- en feestweek voor jong en oud. Het thema van dit jaar is “Voortvarend AD”, er is gekozen voor dit thema omdat Franeker zich wil profileren als waterstad, de Waddenpoort, de toegangspoort tot de Waddenzee.

De Agrarische Dagen zijn gister al begonnen en duren tot en met 20 september

Vandaag is de Franeker Frouwen Fair, kun je meedoen aan een auto- en motorpuzzelrit, de AD Grachtenloop, de AD nachtkaatspartij en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft ’s avonds een concert. Wil je weten wat er de andere dagen wordt georganiseerd? Klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.