1 mei – landelijke actie: Nederland helpt Nepal-dag

Graag wil ik in de blog van vandaag aandacht vragen voor de landelijk actie: Nederland helpt Nepal! Geef nu! Deze actie wordt georganiseerd door de samenwerkende hulporganisaties, NPO, RTL, SBS en regionale zenders. Het is allemaal live te volgen vanuit het speciaal voor deze dag ingerichte 555-café, gesitueerd in de Hallen in Amsterdam.
Vanuit het 555-café zal de hele dag radio gemaakt worden door de NPO Radio 2 dj’s Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes. Zij ontvangen de hele dag BN’ers en artiesten die ieder op zijn/ haar unieke manier ons oproept om zoveel mogelijk geld te donoren voor Nepal.

Nepal getroffen door zware aardbeving

Nepal is op 25 april om 11.41 getroffen door de ergste aardbeving in tachtig jaar. Maar niet alleen Nepal ook de naburige landen India, Bangladesh en Pakistan werden opgeschrikt door de beving van 7,9 op de schaal van Richter. Zelfs in het 800 kilometer verder opgelegen Dehli werden de schokken gevoeld. Het centrum van de beving lag tussen de hoofdstad Kathmandu en de stad Pokharra. De gebieden die het zwaarst getroffen zijn, zijn Kathmandu, Lalitpur, Bhaktapur, Gorkha, Sindhupalchok en Lamjung.
Op de Mount Everest heeft de aardbeving een fatale lawine veroorzaakt die aan zeker achttien mensen het leven kostten, gelukkig zijn bijna alle bergbeklimmers die na de beving kwamen vast te zitten door middel van helicopters naar beneden gehaald.
Ten tijde van de aardbeving waren er 750 Nederlanders in Nepal, met 250 is nog geen contact geweest. Tot nu toe zijn er 325 mensen weer teruggekomen uit Nepal.

Nepal heeft onze hulp nodig.

Schoon drinkwater, medische zorg, eten, tenten, dekzeilen, daar is nu dringende behoefte aan in het zwaar getroffen arme Nepal. En voor al die zaken is geld nodig, veel geld want het gaat niet alleen om de spullen, het moet ook naar Nepal toe. Je kunt geld doneren maar je kunt ook een actie op touw zetten om geld in te zamelen. Net zoals KLM bijvoorbeeld, zij doneren niet allen geld maar sturen hun personeel ook met de collectebus op pad. Ook kunnen hun klanten bijvoorbeeld spaarpunten doneren of sms-donaties doen. Maar niet alleen KLM laat van zich horen, ook Frieslandcampina, iTunes, Booking.com en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.
Nederland laat zich weer van zijn beste kant zien want op het moment dat ik deze blog schrijf, dondermiddag, is er al meer dan 2 miljoen euro opgehaald.

Dit zijn van die dagen dat ik er trots op ben dat ik Nederlander ben!
 

 

Deel dit bericht